Krāslavas rajona tiesa četrus Babravščinas pilskalna nopostīšanā iesaistītos vīriešus sodījusi ar nosacītu sodu uz sešiem mēnešiem un pārbaudes laiku uz vienu gadu, informēja tiesā.
Tiesa sodījusi Genādiju Loškinu, Genādiju Bogrecu, Juriju Jurčenko un Aigaru Ļoļānu, savukārt piektais aizdomās par Babravščinas pilskalna nopostīšanu turamais vīrietis Nikolajs Porozenko izsludināts policijas meklēšanā, jo nav labprātīgi ieradies uz lietas izskatīšanu un slēpjas no policijas.

Par Babravščinas pilskalna nopostīšanu pēc Krimināllikuma 229.panta 1.daļas par kultūras pieminekļu iznīcināšanu un bojāšanu ierosinātā krimināllieta pret šo vīrieti ir izdalīta atsevišķi.

Pastāvošā likumdošana par šāda veida noziedzīgo nodarījumu vainīgajām personām paredz līdz četriem gadiem ilgu cietumsodu vai arī naudassodu līdz astoņām minimālajām mēnešalgām.

Pērn jūnija sākumā Babravščinas pilskalna virsotnē ar buldozeru tika nolīdzināti vaļņi, bet pēc tam izrakta bedre. Aizdomās turamie pieci vīrieši, balstoties uz vietējo iedzīvotāju nostāstiem, pilskalnā bija mēģinājuši atrast apslēptas bagātības.

Krāslavas rajona valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspektore Dzintra Bukleviča pastāstīja, ka atjaunot kultūras pieminekli neizdosies, jo aptuveni 80% no pilskalna ir izpostīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!