Rīgas apgabaltiesa otrdien apmierināja kukuļņemšanā apsūdzētā Daugavpils prokurora Alekseja Margēviča sūdzību par apcietinājuma termiņa pagarināšanu, un viņu atbrīvoja tiesas zālē.
Tiesa uzskatīja, ka lietā nav gūti pierādījumi tam, ka Margēvičs varētu traucēt patiesības noskaidrošanu, kā to iepriekš bija uzsvēris prokurors Aldis Pundurs. Tiesa ņēma vērā arī viņa veselības stāvokli - viņam ir paaugstināts asinsspiediens, kā arī personību.

Latgales priekšpilsētas tiesa 10.aprīlī Margēvičam pagarināja apcietinājuma termiņu līdz 23.jūnijam, un viens no pārsūdzības motīviem bija procesuālie pārkāpumi, pagarinot termiņu uz pārāk ilgu laiku. Tomēr apgabaltiesa lēmumā uzsvēra, ka procesuāli pārkāpumi nav pieļauti. Tiesas lēmums ir galīgs un nepārsūdzams.

Procesam bija pievērsta pastiprināta Drošības policijas (DP) uzmanība, un zālē atradās vairāki tās pārstāvji. Prokurors Pundurs tiesas lēmumu atteicās komentēt. Savukārt Margēviča aizstāvis advokāts Juris Broks pauda, ka prokurors esot devis norādījumu DP darbiniekiem, lai Margēviču nogādā prokuratūrā, kur viņam varētu tikt piemērots cits drošības līdzeklis. "Ceru, ka Pundurs piemēros citu drošības līdzekli," sacīja Broks.

Viņš arī pauda cerību, ka DP darbinieki "rajona prokuroru Margēviču" nevedīs pa ielu, saslēgtu rokudzelžos, no apgabaltiesas līdz Ģenerālprokuratūrai. Viņš arī skaidroja, ka šajā lietā Margēviču vairs atkārtoti nevarot apcietināt.

Margēvičs tiek vainots par kukuļņemšanu 5000 ASV dolāru apjomā, bet juridiskā biroja “Grejs” vadītājs Jurijs Ņikuļcovs - par līdzdalību šī kukuļa izspiešanā. Cietušais lietā ir Daugavpils kabeļtelevīzijas "Dautkom" ģenerāldirektors Marjans Pankēvičs. Lieta saistīta ar divu Daugavpils televīziju strīdu un savstarpējām civillietām, kuru sakarā Margēvičs ierosinājis kādu krimināllietu.

Pats viņš tiesā pauda uzskatu, ka notikušais esot provokācija, lai atriebtos par "Tolaram Fibers" lietu, un viņš notikušajā par vainīgu uzskata arī pašreizējo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu, kurš esot ar Pankēviču draugos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!