Rīgas apgabaltiesa trešdien par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu piesprieda deviņu mēnešu cietumsodu nacionālboļševikam Benesam Aijo, informēja viņa pārstāvētā organizācija.
Pašlaik Aijo kā drošības līdzeklis noteikts paraksts par neizbraukšanu no valsts un viņš desmit dienu laikā var pārsūdzēt tiesas spriedumu.

Beness, dzirdot tiesas spriedumu, sācis skandēt dažādus nacionālboļševiku saukļus un apvainot tiesnesi korumpētībā, informēja viņa pārstāvji. Tiesnesis norādīja, ka Aijo šogad jau trīs reizes administratīvi sodīts, kā arī iepriekš divas reizes tika sodīts nosacīti.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka apsūdzība Aijo celta par mēģinājumu izplatīt aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu. Saskaņā ar likumu apsūdzētais var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

Pērn decembra sākumā Drošības policija (DP) ierosināja kārtējo krimināllietu pret nacionālboļševikiem par aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu, jo 17.oktobrī laikrakstā "Diena" tika saņemta vēstule, kuras saturs, pēc DP domām, aicināja uz vardarbīgu valsts varas gāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!