Zemessardzes Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rota sadarbībā ar Valsts policiju otrdien atkal atrada lielu daudzumu munīcijas Daugavpils rajona Biķernieku pagasta Šolohovkas ciemā, mājā, kur svētdien pēc ugunsgrēka jau tika atklāts liels daudzums munīcijas.
Visa šī munīcija esot piederējusi bijušajam mājas saimniekam, 1951.gadā dzimušajam vietējam iedzīvotājam, kurš mira pērnā gada nogalē, un mājas mantoja viņa 1987.gadā dzimušais dēls. Dēls esot liecinājis, ka tēvs Padomju armijā esot dienējis sapieru vienībā, informēja 2.Zemessardzes novada Sabiedrisko attiecību speciāliste, virsseržante Diāna Selecka.

NMN rotas 3.vada galvenais operators virsseržants Raivo Kalupnieks atzina, ka otrdien atrastā munīcijas noliktava ir visai vērā ņemama. Tika atrastas divas 120 milimetru mīnmetēja mīnas, viens 88 milimetru artilērijas lādiņš, rokas granāta, viena 50 milimetru mīnmetēja mīna, trīsdesmit 20 milimetru zenītartilērijas lādiņu, kā arī simt septiņdesmit pieci detonatori, kapsulas, uzspridzinātāji, 10 apgaismes lādiņi, divas paštaisītas pretkājnieku šķembu mīnas, 15 kilogrami dažādas pulverveida sprāgstvielas un trīs kilogrami šaujampulvera.

Daļa no atrastās munīcijas otrdien tika neitralizēta ar elektrisko spridzināšanas metodi, bet daļa figurēs kā lietiskie pierādījumi ierosinātajā krimināllietā.

Jau ziņots, ka svētdien pēc ugunsgrēka Daugavpils rajona Biķernieku pagasta Šolohovkas ciemā tika atrasts liels daudzums munīcijas. Gandrīz viss no atrastajiem artilērijas lādiņiem bija bez uzspridzinātājiem, vienīgi viens 85 mm un viens 75 mm artilērijas lādiņš bijis ar uzspridzinātājiem. Ugunsgrēka izcelšanās iemesls esot bijusi 1987.gadā dzimušā mājas bijušā īpašnieka dēla darbošanās ar apgaismes munīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!