Lielbritānijas policija nacionāla mēroga operācijā pagājušajā nedēļā aizturējusi par sieviešu tirdzniecību un piespiedu iesaistīšanu prostitūcijā aizdomās turētas 50 personas, tai skaitā arī divus vīriešus no Latvijas, ziņo Lielbritānijas laikraksti.
Reida laikā atbrīvotas 14 sievietes, kas piespiedu kārtā nodarbinātas prostitūcijā un no kurām sešas meitenes bija no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Atbrīvoto seksa verdzeņu vidū bija arī kāda 15 gadus veca meitene, raksta britu laikraksts "Daily Telegraph".

Lielākā daļa aizturēto noziedznieku un upuru bija no Austrumeiropas, taču bez meitenēm no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas un Čehijas atbrīvoto seksa verdzeņu vidū ir arī meitenes no Ķīnas, Brazīlijas un Zimbabves.

Britu policijas operācija "Pentameter" tika uzsākta pagājušajā mēnesī, lai cīnītos pret pieaugošo piespiedu seksa tirdzniecības industriju, kas nodēvēta par "21.gadsimta verdzību".

Operācija uzsākta pēc laikraksta "Sunday Telegraph" veiktas izmeklēšanas, atklājot, ka Austrumeiropā tiek pārdotas sievietes un ka tūkstošiem sieviešu tiek ievilinātas Rietumvalstīs ar nepatiesiem solījumiem nodrošināt "normālu" darbu, taču tā vietā viņas tiek piekautas, izvarotas un pārdotas prostitūcijā.

Lielbritānijas policijas virsnieku asociācijas pārstāvis apstiprināja, ka mēneša laikā bordeļos, masāžas salonos un privātās rezidencēs apcietinātas 53 personas.

Vairākiem no viņiem izvirzītas apsūdzības cilvēku kontrabandā ar mērķi upurus seksuāli izmantot un nelikumīgi ieslodzīt, izvarošanā un citos seksuāla rakstura pārkāpumos.

Bordeļos Sauthemptonā aizturēti divi vīrieši no Latvijas un atbrīvotas sešas meitenes no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!