Piektdien Ventspils Ceļu policija kampaņas "Neriskē! Piesprādzē!" gaitā stundas laikā pārbaudīja aptuveni 30 automašīnas, kurās pārvadāti bērni, bet tikai septiņās no tām bērni bija piesprādzēti vai sēdēja sēdeklīšos.
Daži automašīnu vadītāji arī nebija piesprādzējušies. Autovadītāji, tāpat kā nepiesprādzēto bērnu pārvadātāji, saņēma bukletus, kuros skaidrota nepieciešamība piesprādzēties, informēja Ventspils Policijas pārvaldes preses sekretāre Dzidra Šķute.

Tie bērni, kuri bija piesprādzēti un sēdēja sēdeklīšos vai uz paliktņiem, saņēma no policistiem rotaļlietu, pastāstīja Šķute.

Pārējās kampaņas rotaļlietas policijas darbinieki izdalīs savu dežūras laikā tiem, kuri būs piesprādzējušies.

No 28.maija līdz 18.jūnijam Ceļu satiksmes drošības direkcija sadarbībā ar masu medijiem un Valsts policiju rīko kampaņu "Neriskē! Piesprādzē!". Mērķis ir aicināt autovadītājus rūpēties par pasažieru, sevišķi bērnu, drošību un piesprādzēties.

Kampaņas laikā izdalīta rotaļlieta, kura dāvināta tikai tiem bērniem, kuri piesprādzējušies.

Ja transportlīdzeklī braucošie nav piesprādzējušies, tiem tiek izsniegts informatīvs buklets par bērnu pārvadāšanai nepieciešamajiem drošības līdzekļiem un par piesprādzēšanās nepieciešamību.

Policijas darbinieki arī pēc kampaņas beigām pievērsīs uzmanību, vai automašīnā braucošie piesprādzējušies. Sākumā neapzinīgo autovadītāju vai pasažieri brīdinās, bet par atkārtotu pārkāpumu noteiks desmit latu naudas sodu.

Pēc Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksa 149.4 panta otrās daļas par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu vai aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu un par tāda pasažiera vešanu, kurš nav piesprādzējies vai kuram galvā nav aizsprādzētas aizsargķiveres, pērn Ventspilī sodītas 622 personas.

No šā gada 1.janvāra līdz 31.maijam sodītas 489 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!