Valsts policija (VP), aizdomās par personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai Itālijā, aizturējuši četras personas, portālu "Delfi" informēja VP preses centrā.
Jūnijā VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) saņēma informāciju, ka vairākas personas piedāvā darbu Itālijā intīmpakalpojumu sfērā.

Pārbaudot informāciju, policisti noskaidroja, ka ar jaunu meiteņu vervēšanu un izbraukšanas organizēšanu nodarbojas vismaz trīs personas: 1981.un 1982.gadā dzimusi sieviete, un 1980.gadā dzimis vīrietis. Meitenēm solīts darbs Itālijas bordeļos, piedāvājot peļņu no 8000-12000 eiro nedēļā.

Pagājušās nedēļas sākumā visas trīs minētās personas aizturētas. Savukārt dienu vēlāk policijas darbinieki aizturēja 1979.gadā dzimušu sievieti, kura arī tiek turēta aizdomās par līdzdalību nozieguma izdarīšanā.

Uzsākts kriminālprocess par personas nosūtīšana seksuālai izmantošanai, ja to izdarījusi organizēta grupa. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem.

Visiem aizturētajiem šobrīd piemērota policijas uzraudzība un liegums izbraukt ārpus Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!