Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki apvienotajā muitas kontroles punktā Rīgā, Lubānas ielā, jūnijā un jūlijā veicot kādai firmai piederošas apģērbu kravas kontroli, atklājuši apģērbus un apavus ar viltotām preču zīmēm vairāk nekā 9000 latu vērtībā, informēja VID komunikācijas nodaļā.
Preču zīmju īpašnieku pārstāvjiem tika nosūtīti ar slavenajiem zīmoliem marķēto izstrādājumu paraugi ar lūgumu sniegt atzinumu, vai izņemtie preču paraugi un līdz ar to arī pārējais kravas saturs ir ar viltotu preču zīmi.

Eksperti atzina, ka aizturētās preces – apģērbi, apavi, iepirkumu maisiņi un pakaramie - ar zīmoliem "Tommy Hilfiger", "Roberto Cavalli", "Cavalli Jeans", "Marlboro Clasicss", "Armani", "Gucci", "LaCoste", "Prada", "Jack Polo", FIFA 2006, MERCEDES-BENZ, "Wrangler", "Playboy", VOLVO, "Levi's" un "Levi Strauss&Co" ir uzskatāmas tādām, kas pārkāpj attiecīgo preču zīmju intelektuālā īpašuma tiesības.

Par konstatēto pārkāpumu firmai tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un pieņemts lēmums par 1500 latu naudas soda piemērošanu uzņēmumam un preču konfiskāciju, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 16 625 ASV dolāri jeb 9 210,25 lati. Saskaņā ar pavaddokumentiem preču krava bija ceļā uz Krieviju.

Šobrīd konfiscētie apģērbi tiek uzglabāti muitas noliktavā. Pēc lēmuma pieņemšanas par konfiskāciju prece ir mainījusi juridisko statusu un kļuvusi par valstij piekritīgu mantu. Par turpmāko rīcību ar to lems Valstij piekritīgās mantas realizācijas komisija un preču zīmes īpašnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!