Jūrmalā pagājušajā nedēļā Lielupē noslīcis viens cilvēks, bet trīs cilvēkus glābējiem izdevās izglābt, informēja Jūrmalas glābšanas dienesta vecākais instruktors Boriss Izotovs.
24.jūlijā Lielupē noslīcis 18 gadu vecs jaunietis, par ko glābējiem pulksten 22.30 paziņoja viņa draugi, kuri bijuši alkohola reibumā. Glābējiem līķi atrast neizdevās sliktās redzamības un stipras upes straumes dēļ, bet pēc divām dienām jaunieša līķis uzpeldējis.

Kauguros 27.jūlijā glābējiem izdevās izglābt desmit gadu vecu meiteni, bet Bulduros sešus gadus vecu zēnu, kuri nevarēja izpeldēt no jūras augsto viļņu dēļ. Arī 28.jūlijā tika izglābts desmit gadu vecs zēns.

Tik lielu negadījumu skaitu uz ūdens Izotovs skaidro ar ūdens temperatūras paaugstināšanos un lieliem viļņiem, kuri it kā pietuvina bērnu krastam uz metru, bet aiznes viņu atpakaļ uz 1,5 metriem, kādēļ izpeldēt viņiem ir ļoti grūti. 14 cilvēki iepriekšējā nedēļā ir aizpeldējuši tālu jūrā, peldoties ar piepūšamajiem matračiem, bet 19 cilvēki aizpeldējuši aiz bojām.

Jūrmalas pludmalēs ir apmaldījušies 8 bērni, kuriem glābēji palīdzēja atrast vecākus. Svētdien Bulduros kāda piedzērušos jaunu vīriešu kompānija esot svinējusi robežsargu dienu un trīs no tiem pludmalē kāvušies, bet pēc tam, būdami stiprā alkohola reibumā, mēģināja peldēties. Glābējiem izdevās aizdzīt viņus no jūras.

Pašlaik Jūrmalā ūdens temperatūra ir +22 līdz +24 grādi un viļņi vairs nav tik augsti, tomēr Izotovs atzina, ka līdz ar ūdens temperatūras paaugstināšanos glābējiem palielinās darba apjoms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!