Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) sadarbībā ar Tukuma rajona policiju aizdomās par tīšu naftas vada Polocka – Ventspils bojāšanu, dīzeļdegvielas zādzību lielos apjomos, aizturēja trīs organizētās noziedzīgas grupas dalībniekus.
Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību birojā portālu "Delfi" informēja, šā gada 27.maijā, Tukuma rajona, Irlavas pagastā, zādzības izdarīšanas brīdī no naftas produktu vada Polocka – Ventspils aizturēti agrāk tiesāti trīs 1982., 1976. un 1973.gadā dzimuši vīrieši.

Policija nozieguma vietā atrada un atsavināja kravas automašīnu "Scania", kurā atradās tvertnes, kurās pildīta dīzeļdegviela. Atsavinātas dažādas ierīces - cauruļvadi, spiediena regulētājs un kompensators, kas izmantotas zādzību izdarīšanai no naftas vada.

Turpinot veikt operatīvās un izmeklēšanas darbības, Rīgas rajona Salas pagastā smilšu karjerās konstatēta zagtās dīzeļdegvielas uzglabāšanas un pārliešanas vieta, kur izņemts liels daudzums zagtās dīzeļdegvielas.

Kopumā policijas darbinieki atrada un atsavināja divas automašīnas, un 13200 litrus zagtās dīzeļdegvielas.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess par maģistrālā naftas produktu vada tīšu bojāšanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, un par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā un, ja to izdarījusi organizēta grupa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku no trīs līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un policijas kontrole uz laiku līdz trīs gadiem.

Aizturētajiem 1973.gadā dzimušajam vīrietim, 1976.gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājums, savukārt 1982.gadā dzimušajam vīrietim - uzturēšanās noteiktā dzīves vietā.

ONAP turpina pirmstiesas izmeklēšanu ar mērķi noskaidrot citas iespējamās iesaistītās personas un nelegālā pieslēguma atvada vietas, ko izveidojuši grupas dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!