Līgo vakarā Ceļu policija reida laikā aizturēja 77 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
No visiem aizturētajiem, 21 bija pie stūres sēdies bez autovadītāja apliecības. Bez autovadītāja apliecības, kaut arī skaidrā, automašīnas vadīja 16 šoferi.

Kopumā valstī vakar notika 82 reidi, kuros piedalījās 312 Ceļu policijas, kā arī 218 citu dienestu darbinieki. Reidu laikā tika pārbaudīts 10621 automašīnas vadītājs.

Kā jau ziņots, svētkos Valsts policija strādāja pastiprinātā darba režīmā.

"Vienīgais ar ko mēs varam "lepoties", tas ir fakts, ka policija ir ļoti labi strādājuši un "sastrādājuši" šādu statistiku. No ceļu satiksmes drošības viedokļa situācija ir vienkārši graujoša. Manuprāt, mēs droši varam teikt, ka esam novērsuši vismaz pārdesmit iespējamās avārijas un izglābuši daudzu cilvēku dzīvības," izvērtējot situāciju uz Latvijas ceļiem, atzina Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Līgo vakarā policijai bija jāsastopas ne tikai ar iedzērušiem autovadītājiem, bet arī jāuzklausa daudz dažādu rupjību un pat jānovērš iespējamie kautiņi. Gan Cēsu, gan Rīgas rajonā fiksēti ļaunprātīgas pretošanās, kā arī nepakļaušanās policistu likumīgajām prasībām gadījumi.

Cēsu rajonā policijas darbinieks, savaldot iedzērušu autovadītāju, guvis traumu. Rīgas rajonā kāds autovadītājs, kurš pirms tam mēģināja aizbēgt no Ceļu policijas, pēc aizturēšanas atteicies no ekspertīzes. Diemžēl šajā gadījumā likums paredz, ka viņam tiek fiksēta smagākā dzēruma pakāpe un no soda izvairīties vienalga neizdosies.

Reidi turpināsies arī Jāņu dienā, tādēļ Valsts policijas darbinieki atgādina, ka atceļā uz mājām ir nopietni jāizvērtē, vai iepriekšējās dienas skurbulis ir patiešām pārgājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!