Laikā no 6.līdz 18.septembrim Rīgā, 1.Meža kapos, apgānīta pagājušā gada novembra beigās noslepkavotā, agrāk kriminālajās aprindās labi pazīstamā Klopa grupējuma dalībnieka Mihaila Dergačova kapavieta. Kā informēja Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes preses centrā, 18.septembrī ar iesniegumu par šo faktu policijā vērsusies Dergačova atraitne.
Pagaidām nenoskaidrotas personas kapavietā bija izrāvušas krustu un izsvaidījušas ziedus. Policija noskaidro lietas apstākļus. Dergačovs tika noslepkavots pagājušā gada novembra beigās Rīgā, pie Deglava ielas 57.nama. Policija izvirzījusi divas versijas par slepkavības iemesliem - slepkavība notikusi saistībā ar ietekmes dalīšanu kriminālā sfērā, iespējams, arī biznesa darījumos. Otra versija ir par bruņotas laupīšanas uzbrukumu. Policija neatklāj, vai noslepkavotajam ir kaut kas nolaupīts.

Dergačovs 90.gadu sākumā bija saistīts ar kriminālo autoritāti Jāni Kaļvu jeb Klopu. Grupējums nodarbojās ar izspiešanu un iekasēja naudu no uzņēmējiem par "jumta" pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!