Foto: DELFI
Uzsākta ziedojumu vākšana pazīstamā kinozinātnieka, Latvijas Universitātes (LU) docenta un pētnieka Viktora Freiberga ārstēšanai.

Ar sociālo tīklu starpniecību ziedojumu vākšanu uzsākuši Freiberga draugi un kolēģi.

Pats kinozinātnieks vairākkārt intervijās atklāti stāstījis par savu cīņu ar vēzi daudzu gadu garumā. Arī savā autobiogrāfiskajā grāmatā "Kinomāna slimības vēsture" ("Aminori", 2019) viņš skar šo tēmu.

Šobrīd nepieciešams finansējums jaunam ārstēšanās posmam, tomēr ar paša līdzekļiem nav pietiekami. Tāpēc, atbalstot Freibergu, ziedojumu vākšanu uzsākuši viņa draugi, kolēģi un domubiedri.

Viktors Freibergs (1955) ir kino pētnieks, tulkotājs un studentu mīlēts LU Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzējs. Viņš ir pazīstams kā īpaši erudīts kino mākslas pārzinātājs, kurš strādājis Nacionālās filmu balvas "Lielais Kristaps" žūrijā, sastādījis filmu programmas un ciklus, publicējis rakstus par kino dažādos Latvijas medijos, kā arī tulkojis daudzas filmas. Freibergs arī izdevis divas grāmatas – jau pieminēto "Kinomāna slimības vēsture" un "Viktora otrā grāmata" (biedrība "Ekrāns", portāls "Kino Raksti", 2021).

Konta numurs ziedojuma veikšanai:

Viktors Freibergs
Banka: SWEDBANK
Konta numurs:
LV44HABA000130A144325
Maksājuma mērķis: ziedojums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!