Aizdomās par saistību ar vērienīgo Latgales kontrabandas lietu aizturētais Zilupes novada mērs Oļegs Agafonovs (TSP) pret drošības naudu atbrīvots no apcietinājuma.
Agafonova aizstāve informēja, ka šādu lēmumu Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēmusi, jo uzskata, ka Zilupes novada mērs vairs nevarēs traucēt lietas izmeklēšanu. Turklāt izmeklētāji prognozējot, ka vērienīgās Latgales kontrabandas lietas izmeklēšana tās lielā apjoma dēļ varētu ilgt pat vairākus gadus.

Drošības naudu, kas esot "vairāki desmiti tūkstošu latu", kopīgi sarūpējuši Agafonova radi un draugi. Precīzu drošības naudas summu aizstāve nevēlējās atklāt.

Apcietinājumā Zilupes novada mērs pavadīja aptuveni četrus mēnešus. Drošības līdzekli - apcietinājumu - Zilupes mēram Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemēroja 2007.gada novembra sākumā. Tas vairākas reizes tika pārsūdzēts, taču līdz nesenam laikam tiesa to bija atstājusi nemainīgu.

Vērienīgajā Latgales kontrabandas lietā aizdomās par preču nelegālu vešanu pār Latvijas austrumu robežu ir aizturēti vairāki desmiti personu, tostarp Zilupes novada mērs, Austrumlatgales Muitas kontroles punktu daļas priekšnieka vietnieks Andrejs Grebežs, muitnieki, robežsargi, policisti un arī privātpersonas.

Vismaz desmit iespējamās organizētās noziedznieku grupas dalībniekiem kā drošības līdzeklis patlaban piemērots apcietinājums.

Tiesībsargājošās iestādes ir sākušas vairākus kriminālprocesus pēc Krimināllikuma 190.panta 4.daļas, 318.panta 2.daļas un 320.panta 2.daļas par noziedzīgām darbībām, kas izdarītas Latgales reģionā organizētā grupā saistībā ar kontrabandu, kukuļošanu un amatpersonu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!