Svētdien Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki lidostā "Rīga" aizturēja kādu laulāto pāri, kurš nedeklarējot centās Latvijā ievest aptuveni četrus kilogramus zelta juvelierizstrādājumu, portālu "Delfi" informēja VID Komunikācijas daļā.
Minētās personas šķērsoja lidostas "zaļo koridoru", tādejādi apliecinot, ka to bagāžā nav deklarējamu preču. Taču, veicot personu bagāžas kontroli un pārbaudot viņu personīgās mantas, VID atrada aptuveni četrus kilogramus zelta gredzenu, auskaru, ķēdīšu un citu juvelierizstrādājumu. Pārkāpēji juvelierizstrādājumus bija iegādājušies Turcijā, lai vēlāk tos tirgotu sievietei piederošajā uzņēmumā Latvijā.

Saskaņā ar preču rēķinu juvelierizstrādājumu vērtība ir 73280 ASV dolāri jeb 34734 latu. Par konstatēto pārkāpumu uzsākts kriminālprocess par personu grupā veiktu kontrabandu lielā apmērā.

Lai ekspertīzēs precizētu juvelierizstrādājumu svaru un sastāvu, tie nodoti ekspertīžu iestādei. Tāpat tiks precizēts nenomaksāto nodokļu apjoms.

Šogad šis ir pirmais uzsāktais kriminālprocess par dārgmetālu izstrādājumu kontrabandu, bet 2007.gadā VID uzsāka četrus šādus kriminālprocesus, kuru ietvaros izņēma gandrīz 17 kilogramus dārgmetālu juvelierizstrādājumu, kā arī dažādu metālu lietņus, kuru sastāvā ietilpa vairāki dārgmetāli - zelts, sudrabs, pallādijs un citi ar kopējo svaru vairāk nekā 15 kilogrami. Kriminālvajāšanas uzsākšanai par dārgmetālu izstrādājumu kontrabandu 2007.gadā VID nosūtīja četrus kriminālprocesus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!