Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis prokuratūrai kriminālprocesa materiālus, ierosinot uzsākt kriminālvajāšanu pret Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Ceļu policijas nodaļas priekšnieka vietnieku par kukuļņemšanu, portālu "Delfi" informēja KNAB.
Kriminālprocesa ietvaros noskaidrots, ka Ceļu policijas amatpersona 2006.gada decembrī savā darba kabinetā pieņēmusi kukuli par to, lai izbeigtu lietvedību kādā administratīvā pārkāpuma lietā saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

KNAB rīcībā esošā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka, pēc kukuļa pieņemšanas Ceļu policijas nodaļas priekšnieka vietnieks nodeva kukuļa devējam jau sagatavotu iesnieguma projektu, ko vēlāk autovadītājs parakstīja un iesniedza Ceļu policijas nodaļā. Uz paša sagatavotā iesnieguma pamata aizdomās turētā Ceļu policijas amatpersona pieņēma lēmumu izbeigt administratīvo lietvedību.

KNAB izmeklētājs uzskata, ka Ceļu policijas amatpersona, kuras pienākumos ir izskatīt administratīvās lietas, likuma pārkāpēja interesēs pretlikumīgi pieņemot labvēlīgu lēmumu un atbrīvojot viņu no administratīvās atbildības, ar savām darbībām faktiski veicināja ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu no satiksmes dalībnieku puses.

Turklāt amatpersona ir rīkojusies pretēji policijas darbinieka pienākumiem un uzdevumiem, graujot sabiedrības uzticību Valsts policijai kopumā, kā arī paužot vienaldzīgu attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un valsts līmenī rīkotajām akcijām par drošu braukšanu.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Ceļu policijas nodaļas priekšnieka vietnieku par kukuļņemšanu, bet pret privātpersonu – par kukuļdošanu

Abām aizdomās turētajām personām KNAB izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Kā ziņots iepriekš, viena kriminālprocesa materiālus saistībā ar Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Ceļu policijas amatpersonu iespējamajām noziedzīgajām darbībām KNAB izmeklētājs nosūtīja prokuratūrai 2007.gada augustā. Šajā lietā ir apsūdzētas un patlaban tiek tiesātas 13 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!