Otrdien Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki sadarbībā ar Valsts Robežsardzes darbiniekiem, aizdomās par sieviešu vervēšanu un nosūtīšanu prostitūcijai uz Spāniju, aizturēja 1978.gadā dzimušu vīrieti, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
11.martā, Starptautiskajā lidostā "Rīga" Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) ONAP darbinieki sadarbībā ar Valsts Robežsardzes darbiniekiem operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksa laikā, aizdomās par sieviešu vervēšanu un nosūtīšanu prostitūcijai uz Spāniju, aizturēja 1978.gadā dzimušu vīrieti un divas savervētās sievietes.

Šā gada 28.janvārī ONAP darbinieki saņēma informāciju par to, ka vīrietis vārdā "Andris" vervē un nosūta sievietes prostitūcijai Spānijas bordeļos, solot atalgojumu līdz sešiem tūkstošiem eiro mēnesī.

Informācijas pārbaudes laikā ONAP darbinieki sadarbībā ar Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes 4.policijas iecirkņa Kriminālpolicijas darbiniekiem noskaidroja, ka ar sieviešu vervēšanu un izbraukšanas organizēšanu nodarbojas vismaz trīs personas - 1978.gadā dzimušais "Andris" un divi Krievijas pilsoņi. Tāpat policijas darbinieki noskaidroja, ka sievietes tika meklētas, izmantojot reklāmas portālos ievietotos sludinājumus.

Kā liecina policijas darbinieku rīcībā esošā informācija, sievietēm solīts darbs Spānijas bordeļos, piedāvājot peļņu no 3000 – 6000 eiro mēnesī (2100 līdz 3600 latu mēnesī).

Par minēto faktu ONAP uzsākts kriminālprocess "par personas nosūtīšanu ar tās piekrišanu seksuālai izmantošanai, ja tās izdarītas iedzīvošanās nolūkā vai ja tās izdarījusi organizēta grupa pēc iepriekšējas vienošanās". Krimināllikums par to paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

1978.gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – uzturēšanās noteiktā dzīves vietā.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!