Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību zvērinātam advokātam Andrim Rukmanim par pārkāpumiem Digitālā Latvijas radio un televīzijas centra (DLRTC) likvidācijā, ceturtdien raksta laikraksts "Dienas Bizness". Prokuratūrā portālam "Delfi" pagaidām šo informāciju neapstiprināja.

Prokurors Aldis Pundurs advokātam uzrādījis apsūdzību par pilnvaru ļaunprātīga izmantošana un pārsniegšana. Kā drošības līdzeklis Rukmanim noteikts aizliegums sazināties ar noteiktām personām un sūtījumu saņemšanas adreses paziņošana.

Zvērinātu advokātu padomes locekle Guna Kaminska portālam "Delfi" apstiprināja, ka trešdien padome apturēja Rukmaņa darbību advokatūrā. Līdz ar to Rukmanis nevar pildīt advokāta pienākumus un kandidēt uz vēlētu amatu ZAP. Līdz šim Rukmanis bija ZAP loceklis.

Prokurors Agnis Pormalis janvārī sāka kriminālprocesu par (DLRTC) likvidāciju. Kriminālprocess sākts par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā.

Iepriekš prokuratūra vērsās arī Uzņēmumu reģistrā, lūdzot atcelt lēmumu par DLRTC izslēgšanu no Uzņēmumu reģistra, taču šis lūgums noraidīts.

Pērn, 26.novembrī, tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas pirmajā tiesas sēdē Rīgas apgabaltiesā konstatēts, ka lietā par cietušo atzītais DLRTC oktobra sākumā likvidēts. Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas prokurors Edvīns Piliksers tiesas sēdē izvirzīja jautājumu - ko lietā pieaicināt kā cietušo.

Piliksers iepriekš portālam "Delfi" norādīja, ka cietušā likvidēšana ir tīša krimināla pretdarbība. Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka 2006.gada 13.oktobrī DLRTC lūdza sevi atzīt par cietušo tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā un 18.oktobrī DLRTC cietušā statusu ieguva ar prokurora - procesa virzītāja lēmumu. Taču jau 28.decembrī, LVRTC nolēma meitas firmu likvidēt.

Dienu vēlāk, 29.decembrī DLRTC nosūtīja prokuratūrai zaudējumu tāmi, kuras kopējā summa sastāda 2,3 miljonus latu. Prokuratūrai nav informācijas, ka DLRTC būtu nolēmis lietā tomēr nepiedalīties kā cietušais. DLRTC likvidāciju veicis likvidators, zvērināts advokāts Andris Rukmanis. Savukārt krimināllietas izskatīšana atlikt līdz 7.aprīlim.

Krimināllieta atlikta, lai dotu laiku visiem apsūdzētajiem un viņu aizstāvjiem iepazīties ar lietas materiāliem. Uz apsūdzēto sola digitālās televīzijas krimināllietā atrodas 20 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!