Pirmdien pēc gandrīz trīs gadus ilgušas pirmstiesas izmeklēšanas Jelgavas tiesa sāk skatīt Vilces pagasta padomes deputāta Andreja Nīmaņa lietu, kurā viņš apsūdzēts vardarbīgā dzimumtieksmes apmierināšanā.
Tiesa norāda, ka Nīmaņa lieta tiek skatīta slēgtā tiesas sēdē, kā tas ierasts dzimumnoziegumu gadījumos. Apsūdzības uzturētāja Jelgavas rajona prokuratūra prokurore Anita Kurpniece no sīkākiem komentāriem par lietu atteicās, vien precizēja, ka Nīmanis tiek vainots atkārtotā vardarbīgā dzimumtieksmes apmierināšanā.

Arī Nīmaņa advokāts Gunārs Gailis pagaidām sniegt informāciju par sava klienta apsūdzību nevēlējās, vien uzsvēra: "Kā varu spriest no savas pieredzes, šī lieta būs interesanta. Neizslēdzu, ka uz manu klientu tiks izdarīts spiediens."

Ziņots, ka 2005.gada decembrī tika uzsākts kriminālprocess par Nīmaņa, kurš tobrīd bija sociālās aprūpes centra "Ziedkalne" direktors, seksuālu uzmākšanos iestādes darbiniekiem, kā rezultātā Labklājības ministrija viņu atstādina no amata. Visu šo laiku dzimumnoziegumu izdarīšanā aizdomās turētais turpināja pildīt Vilces pagasta padomes deputāta un priekšsēdētāja vietnieka pienākumus, turklāt viņam tika uzticēts vēl viens - kvalitātes vadītāja - amats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!