Drošības dienesti aizturējuši organizētu noziedzīgu grupu četru cilvēku sastāvā, kura nodarbojās ar cigarešu kontrabandu no Krievijas, apejot muitas kontroli, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone.
Pirmstiesas izmeklēšanas laikā uz aizdomu pamata par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturēta arī viena Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes amatpersona.

Veicot kratīšanas Ludzas rajonā pie noziedzīgās grupas dalībniekiem izņemtas divas medību bises, 23 medību bises patronas, dažādu šaujamieroču patronas, detonatori, šaujampulveris. Kā arī medību bises stobrs ar aizslēgu, mīnmetēju mīnas, artilērijas lādiņi, rokas granātas, sprāgstvielas, uzspridzinātāji, traseri. Policija atradusi vienu revolveri, pistoli un trīs šautenes ar durkli, automātu, nauda 4830 latus un apmēram divus tūkstošus cigarešu paciņu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.
Sprādzienbīstamā munīcija nodota NBS Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienībai un iznīcināta Šķinču karjerā.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana, uzsākti kriminālprocesi par šaujamieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu. Lietas materiāli pēc piekritības nodoti Valsts policijas Ludzas policijas pārvaldei.

Grupas aizturēšanā piedalījās Valsts robežsardzes kriminālizmeklēšanas struktūrvienība, sadarbībā ar Satversmes aizsardzības biroju (SAB) un Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo uzdevumu vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!