Pludmales festivāla "Tele2 Baltic Beach Party" pirmajā dienā Liepājā par dažādiem pārkāpumiem ierosināti deviņi kriminālprocesi, no tiem seši jau ir atklāti, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Sintija Virse.
Galvenokārt ierosināti kriminālprocesi par zādzībām, miesas bojājumu nodarīšanu un huligānismu.

Kopumā pārbaudītas 49 personas, no tām 14 nosūtītas uz ekspertīzi narkotisko vielu klātbūtnes noteikšanai organismā, konstatēti pieci narkotiku glabāšanas gadījumi.

Policija noformējusi 19 administratīvo pārkāpumu protokolus, no tiem 15 - par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, divus - par sīko huligānismu, divus - par nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

Ceļu policija noformējusi 70 pārkāpumu protokolus, no tiem piecus par braukšanu alkohola reibumā, vienu - par automašīnas vadīšanu bez autovadītāja apliecības, 34 - par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, viens - par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu, trīs - par ceļazīmju neievērošanu.

Četriem autovadītājiem noformēts protokols par atļautā pārvadājamo pasažieru skaita pārsniegšanu, divi autovadītāji sodīti par luksofora gaismu neievērošanu, bet piecos gadījumos noformēts protokols, jo automašīnai nebija izieta tehniskā apskate vai nebija obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas.

Kopumā pludmales festivālā kārtību nodrošina vairāk nekā 200 Valsts policijas un Pašvaldības policijas darbinieku.

Jau ziņots, ka piektdien Liepājā sākās 8.pludmales festivāls "Tele2 Baltic Beach Party", kura laikā apmeklētājiem tiks piedāvāta plaša pasākumu programma - festivālā viesosies dažādi populāri ārvalstu mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!