Naktī uz otrdienu Vecrīgā uzbrukumā smagi cietis Latvijas hokeja izlases un Rīgas "Dinamo" vārtsargs Edgars Masaļskis, portālu "Delfi" informēja Rīgas "Dinamo".

Pēc  nogurdinošā izbraukuma sezonas sākumā un veiksmīgi aizvadītajām trim pirmajām mājas spēlēm Rīgas "Dinamo" hokejisti, kuriem otrdien un trešdien ir piešķirtas brīvdienas, pirmdienas vakarā ieturēja kopīgas vakariņas. Mājupceļā no vakariņām Masaļskim Vecrīgā uzbruka pieci, seši cilvēki. Rīgas "Dinamo" vārtsargs uzbrukumā ir guvis smagas traumas.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākā speciāliste Zane Bērziņa informēja, ka policijā nav saņemts iesniegums par notikušo. Neskatoties uz to, policijas darbinieki sākuši pārbaudi pēc tam, kad masu medijos izskanēja informācija par uzbrukumu Masaļskim.

Patlaban vēl tiek precizēts, vai Masaļskis ar pretenzijām pret pāridarītājiem vērsīsies policijā un vai par notikušo tiks rakstīts oficiāls iesniegums.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, VP ir ieguvusi videomateriālu, kurā, iespējams, fiksēts minētais kautiņš. Video redzams arī, kā notikuma vietā ierodas ātrās medicīniskās palīdzības darbinieki.

Masaļskis atrodas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā. Slimnīcas Uzņemšanas nodaļas vadītājs Vladimiras Klezis norādīja, ka Masaļska stāvoklis ir stabils, taču viņam būšot nepieciešama kājas operācija un šobrīd viņš ir nogādāts Locītavu ķirurģijas nodaļā.

Rīgas "Dinamo" komandas ārsts paudis, ka Edgaram Masaļskim ir labās kājas ārējās potītes lūzums. Lai paātrinātu izvesaļošanās procesu, trešdien tiks veikta operācija. Taču ledus treniņus vārtsargs varēs atsākt tikai pēc trim mēnešiem.

Otrdienas rītā sasauktas akciju sabiedrības "Dinamo Rīga" valdes un padomes ārkārtas sēdes, kurās nolemts veikt notikušā izmeklēšanu un apstākļu noskaidrošanu. Pēc tās tiks sniegta sīkāka informācija par notikušo.

Tāpat pagaidām nav zināms, cik ilgi Masaļskis nevarēs spēlēt. Viens no kluba dibinātājiem, ekspremjers Aigars Kalvītis (TP) nevēlējās plaši komentēt notikušo, taču prognozēja, ka Masaļskim bez hokeja būs jāpavada pat vairāki mēneši.

Aizvadītajā nedēļa Masaļskis tika atzīts par Kontinentālās hokeja līgas vērtīgāko vārtsargu, turklāt viņš pirmdien laboja līgas "sausās" sērijas rekordu, neielaižot ripu vārtos 138 minūtes un 54 sekundes. Tieši pateicoties Masaļska teicamajai spēlei, rīdzinieki pēdējās trīs spēlēs savā laukumā guva uzvaras un ielaida tikai divas ripas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!