Janvārī nošautās uzņēmējas Ellas Ivanovas atraitnis Igors Ivanovs apsūdzēts par uzkūdīšanu uz slepkavību un tās atbalstīšanu mantkārīgā nolūkā, ziņo "Dienas Bizness", atsaucoties uz neoficiālo informāciju, kas ir laikraksta rīcībā.
Ģenerālprokuratūra neatklāj, kādas līdzdarbības formas bijušas katram no četriem slepkavībā apsūdzētajiem. Prokuratūra arī neinformē, pret kurām no izmeklēšanas sākumā apcietinātajām sešām personām kriminālprocess izbeigts.

Laikraksts ziņo, ka par nevainīgiem atzīti Ivanovu ģimenes šoferis un miesassargs Arvīds Vilcāns, kā arī Sergejs Davidovičs. Pēdējais savulaik bija apcietināts spirta rūpnieka Daiņa Peimaņa slepkavības lietā, taču atbrīvots pierādījumu trūkuma dēļ.


Uz Ivanovas slepkavību Ivanovs uzkūdījis savu biznesa partneri Vitāliju Mamedovu,
kurš attiecīgi sameklējis par slepkavības izdarīšanu tagad apsūdzēto Ludvigu Antonovu, ziņo Db.

Noziegumā piedalījies arī Ivanovs, iemidzinot abus suņus, kas sargāja Ivanovu
ģimenes māju Garkalnes pagastā. Pēc tam Ivanovs aizbraucis uz Krieviju.

Tad noziegumā iesaistījies Asifs Handžanovs - ar automašīnu aizvedis Antonovu gandrīz līdz Ivanovu ģimenes mājai. Tur Antonovs sagaidījis Vilcāna vadīto automašīnu un nošāvis atbraukušo Ivanovu. Pēc tam Antonovs devies uz iepriekš
saskaņotu tikšanos netālajā degvielas uzpildes stacijā.

Tur Handžanovam vajadzēja sagaidīt Antonovu, lai aizvestu uz Rīgu. Tomēr Handžanovs neieradies, un Antonovs devies prom uz mežu, kur viņu drīz vien aizturēja policija. Apmēram tā, pēc izmeklētāju domām, varēja notikt Ivanovas
slepkavība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!