Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki piektdien uzsāktā kriminālprocesa ietvaros aizturējuši Jūrmalas pilsētas prokurori Irinu Bogdanovu par 25 000 latu liela kukuļa izspiešanu, portālu "Delfi" informēja KNAB. Prokurore pašlaik ir atstādināta no amata.
Kukuļa nodošana amatpersonai notikusi ar starpnieku - kādu privātpersonu, kura arī tika aizturēta kriminālprocesa ietvaros.

Izmeklēšanas materiāli liecina, ka kukulis 25 000 latu apmērā tika pieprasīts par to, lai prokurore nodrošinātu kādai personai labvēlīgu lēmumu pieņemšanu kādā kriminālprocesā, kas saistīts ar iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. 2008. gada 17. oktobrī KNAB aizturēja prokurori pēc pieprasītā kukuļa daļas - 15 000 latu apmērā, saņemšanas. Saskaņā ar Kriminālprocesa likumu par to ir informēts ģenerālprokurors.

KNAB izmeklētājs atzinis prokurori par aizdomās turēto sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā - kukuļņemšanu, kas saistīta ar izspiešanu, savukārt starpnieku - starpniecībā kukuļošanā.

Ar tiesas lēmumu abām personām 19. oktobrī piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.Pamatojoties uz informāciju, kas saņemta no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, un Prokuratūras likumu, par apkaunojošu rīcību, kas nav savienojama ar prokurora amatu, ar ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pavēli pirmdien no amata atstādināta Jūrmalas pilsētas prokuratūras prokurore Irina Bogdanova.

Šobrīd prokuratūrā tiek izvērtēti notikušā apstākļi, lai varētu lemt par tālāko rīcību, informēja Prokuratūras preses centrs.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!