Vairāku sieviešu slepkavībās un laupīšanā apsūdzēts vīrietis policijai atzinies pirms 12 gadiem izdarītā slepkavībā un automašīnas nozagšanā. Rīgas Galvenās policijas pārvaldes ( RGPP) 1.nodaļas darbinieki, turpinot darbu ar apsūdzēto, 1963.gadā dzimušo Vitāliju K., noskaidrojusi, ka viņš 1989.gadā nogalinājis 1944.gadā dzimušo Daci G.
1989.gada 8.augustā sievietes līķi ar žņaugšanas pazīmēm atrada Biķernieku mežā. Kā informēja RGPP preses centrā, Vitālijs K. pēc 1989.gadā paveiktās sievietes slepkavības nozaga viņai piederošo automašīnu. Pēc dažām dienām nozagto automašīnu milicija atrada uz autoceļa Rīga - Jelgava.

Vīrietis, kuru policija aizturēja šā gada jūnija beigās par laupīšanu, agrāk ir noslepkavojis vairākas sievietes, un viens no motīviem, kāpēc viņš sievietes nogalinājis, esot seksuālas novirzes. Tā 11.jūnijā Sveķu ielā mežā tika atrastas jaunas sievietes mirstīgās atliekas ar žņaugšanas pēdām.

Savukārt 4.jūnijā mežā pie Juglas ielas atrasts cilvēka skelets, bet 21.jūnijā studentu kopmītnēs kāds vīrietis uzbruka 16 gadus vecai jaunietei un nodarīja smagus miesas bojājumus.

Jūnija beigās Kriminālpolicijas darbinieki aizdomās par šā nozieguma izdarīšanu aizturēja Vitāliju K. Aizturētais agrāk bijis tiesāts par smagiem noziegumiem un atbrīvots šā gada februārī pēc 15 gadu cietumsoda izciešanas. Pēdējais sods - nāvessods - Vitālijam tika piespriests par laupīšanām un slepkavībām. Vēlāk augstākais soda mērs aizstāts ar 15 gadiem cietumā.

Patlaban aizturētais tiek turēts aizdomās par vairākām epizodēm, prokuratūra par vairākām no tām jau uzrādījusi apsūdzību. Uzbrucēja upuri bija tikai sievietes - vecumā no 16 līdz 70 gadiem.

Uzbrukumi notika dažādās Rīgas vietās, uzbrūkot gan uz ielas, gan kāpņu telpās, gan mežā. Laupīšanās sievietēm tika nodarīti dažādu pakāpju miesas bojājumi. Visus savus upurus Vitālijs nožņaudza, tad paņēma viņu mantas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!