1998.gadā notiesātais Vladislavs Jurčenko, kurš nesen pirms termiņa atbrīvots no 15 gadu ieslodzījuma, sašāvis kādu sievieti, ziņo telekompānijas LNT raidījums "Degpunktā".

Policijas amatpersonas gan neatklāj noziedznieka vārdu, taču ziņo, ka ir aizturēts 1956.gadā dzimis vīrietis, kurš nesen atbrīvots no apcietinājuma. Noziedznieks esot iepazinies ar kādu sievieti, tad kopā ar vēl citiem cilvēkiem notikusi kopīga iedzeršana, kuras rezultātā izcēlies strīds. Tā rezultātā vīrietis izšāvis, savainojot sievieti kājā.

Noziedznieka īpašumā bijuši vairāki šaujamieroči, kurus viņš iegādājies Krievijā.

Raidījuma "Degpunktā" rīcībā esošā informācija liecina, ka minētais noziedznieks ir Jurčenko, kurš pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados darbojies kādā noziedznieku grupējumā, kas specializējās automašīnu zādzībā, nereti nogalinot arī to vadītājus. Jurčenko tika piespriests nāves sods, taču Latvijā nāves sods vairs netika izpildīts, tāpēc spriedums mainīts pret 15 gadu cietumsodu.

Par labu uzvedību ieslodzījumā Jurčenko tika atbrīvots deviņus mēnešus pirms termiņa.

LETA jau informēja, ka par slepkavību un bandītismu iepriekš notiesātais Jānis Daugulis, kurš pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidū vadīja bruņotu laupītāju grupējumu, janvārī tika aizturēts aizdomās par kādas sievietes nogalināšanu pērn septembrī.

Piecas reizes iepriekš tiesātais 60 gadu vecais Daugulis, kurš atzīts par īpaši bīstamu recidīvistu un ieslodzījumu vietās kopumā pavadījis vairāk nekā 35 gadus, no cietuma ticis atbrīvots 2007.gada vasarā, lai gan soda termiņam bija jābeidzas 2011.gada februārī.

Daugulim piemērota nosacīta pirmstermiņa atbrīvošana, jo viņš bija izcietis trīs ceturtdaļas soda un nebija pārkāpis cietuma režīmu. Tobrīd Saeima vēl nebija pieņēmusi Krimināllikuma labojumus, kas tagad paredz vairāku papildu nosacījumu vērtēšanu, lemjot par pirmstermiņa atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!