Par zagšanu notiesātais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieks Jānis Imša nozagto naudu tērējis ceļojumiem, atsaucoties uz tiesas spriedumu, pirmdien raksta laikraksts "Diena".
Imša kopā ar sievu 2006.gada pavasarī devās uz Krētas salu, bet vasarā ar ģimeni apskatīja Parīzi, dažas dienas pavadīja Somijā, bet NATO samita laikā novembrī atpūtās Tallinā. Savukārt 2007.gada pavasarī viņš ar ģimeni personiskajā auto izbraukāja Briseli un Amsterdamu, bet vasarā devās uz Stokholmu un Īriju. Laikraksts norāda, ka Imša šādus braucienus nevarēja atļauties par savu vidēji 500 latu lielo algu. Imša sieva uz to brīdi nekur nestrādāja, norāda laikraksts.

No tiesas sprieduma izriet, ka sākotnēji Imša naudu zadzis no viņam glabāšanā nodotajiem operatīvajiem līdzekļiem, ko KNAB pārsvarā izmanto kukuļdošanas eksperimentiem.

Naudu Imša tērējis ne tikai ceļojumiem, bet arī ikdienas vajadzībām: "pārtikas, degvielas, bērnu apģērba un apavu iegādei, maksājis par bērnudārza apmeklēšanu. Abiem bērniem tikuši apmaksāti baseina apmeklējumi - mēnesī ap 50 latu, kā arī meitas piedalīšanās ansamblī Knīpas un knauķi, kas izmaksājusi 20 latu mēnesī. Vēl nauda tikusi tērēta, apsūdzētajam kopā ar ģimeni braukājot pa Latviju un apmetoties viesu mājās," uz spriedumu atsaucoties, rakstīta "Diena".

No tiesas sprieduma noprotams, ka Imšam bijušas aizdomas, ka naudu zog arī viņa priekšniece Veipa, raksta laikraksts.

Februāra sākumā Rīgas apgabaltiesa Imšam par vairāk nekā 100 000 latu zādzību piesprieda septiņu gadu cietumsodu, bet viņa priekšniecei Indrai Veipai par pietiekamu padotā neuzraudzīšanu piecus gadus cietumā. Prokuratūra lūdza Veipu notiesāt arī par 34 000 latu zādzību, bet tiesa uzskatīja, ka šim faktam trūkst pierādījumu.

Imšas un Veipas advokāti jau paziņojuši, ka pirmās instances spriedumu pārsūdzēs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!