Policija Tārgales pagastā atklāja nelikumīgu munīcijas un sprāgstvielu glabātuvi, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Ventspils rajona Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki sadarbībā ar Liepājas rajona policijas pārvaldes (RPP) darbiniekiem 5.martā Tārgales pagastā operatīvo pasākumu rezultātā atklāja nelikumīgu munīcijas un sprāgstvielu glabātuvi, kur atrada un izņēma 2160 patronas, deviņus kilogramus trotila, 2,4 kilogramus jūras sprāgstvielu maisījuma, 17,5 metrus detonējošas auklas, 47 detonatorus, vienu kondensatoru tipa uzspridzināšanas mehānismu un trīs mehāniskos detonatoru taimerus.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess "Par šaujamieroču un sprāgstvielu iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu bez attiecīgas atļaujas", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Policijas darbinieki turpina izmeklēšanu un pārbauda vairākas agrāk tiesātas personas, kas varētu būt saistītas ar minētās munīcijas un sprāgstvielu glabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!