11.februārī pazīstamā mūziķa un Latvijas Nacionālās operas vadošā trompetista Andra Ābelītes vadītā automašīna "Nissan Micra" Rīgā uz gājēju pārejas notrieca deviņgadīgu zēnu, otrdien raksta "Telegraf".
Par notikušo ceļu satiksmes negadījumu sākts kriminālprocess.

Pēc cietušā zēna tēva Andreja teiktā, viņa dēls 11.februārī ap plkst.15 devies mājās no skolas. Valdeķu un Irbenes ielas stūrī pieejot pie gājēju pārejas zēns esot paraudzījies pa labi un kreisi. Pa ceļu braukušas divas automašīnas. Viena no tām - apvidus automašīna - pie gājēju pārejas apstājusies, tāpēc puika šķērsojis ielu, domādams, ka arī otra automašīna nobremzēs, taču tā nenotika, kā rezultātā "Nissan" notrieca zēnu. Neatliekamo palīdzību esot izsaucis apvidus automašīnas vadītājs, kurš tagad ir šajā lietā liecinieks.

Bērnu slimnīcā zēnam tika konstatēts smadzeņu satricinājums un daudz sasitumu.

Zēna tēvs laikrakstam stāstījis, ka Ābelīte notikušajā vaino zēnu, kas esot pēkšņi izskrējis uz ielas. Mūziķis arī neesot izteicis līdzjūtību. Zēna tēvs Ābelītem prasījis naudu par puikas ārstēšanu un rehabilitāciju, jo zēns slimnīcā pavadījis pusmēnesi, turklāt šajā laikā nestrādāja un kopā ar zēnu bija viņa māte. Zēna tēvs mūziķiem pieprasījis 2500 latus, taču Ābelīte atteicies maksāt, norādot, ka vispirms grib redzēt oficiālās izmeklēšanas rezultātus.

Pats Ābelīte laikrakstam atzina, ka ekspertīze parādīs, kurš bijis vainīgs notikušajā negadījumā. Pēc mūziķa teiktā, zēns pēkšņi izskrēja uz ceļa un ieskrēja automašīnai sānos. Pēc sadursmes mūziķis palīdzējis zēnam, izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību. Arī pēc tam viņš neesot atteicies palīdzēt, taču Ābelītem radies iespaids, ka bērna vecākus interesē nevis negadījuma izmeklēšana, bet gan nauda.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!