Augstākā tiesa vakar atstāja spēkā četru gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju par 80 000 latu kukuļa izspiešanu bijušajam Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) direktoram un savulaik deputāta kandidātam no Tautas partijas Dainim Markum, otrdien ziņo “Latvijas Avīze”.
Par uzkūdīšanu dot minēto kukuli un par minētās noziedzīgās darbības starpniecības mēģinājumu apsūdzētajam RVT juriskonsultam Viktoram Skrebelim piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz četriem gadiem ar pārbaudes laiku uz trim gadiem un mantas konfiskācija.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2006.gadā aizturējis vienu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonu – valsts sekretāra vietnieku Andrekju Cini - un Rīgas valsts tehnikuma (RVT) direktoru Marku aizdomās par 80 000 latu kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu.

Vēlāk pret Cini lieta izbeigta un viņam piemērots liecinieka statuss.

80 000 latu lielais kukulis bija paredzēts par izlīguma noslēgšanu starp SIA "Anno", IZM un RVT par ēkas nomu Rīgā, Brīvības ielā 68. Toreiz Rīgas apgabaltiesā šajā jautājumā tika skatīta civillieta par namīpašuma apsaimniekošanu laušanu un gandrīz četru miljonu latu piedziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!