Otrdien Rīgas reģionā reģistrēts kārtējais gadījums, kad automašīnai tiek pārdurta riepa, bet tās nomaiņas laikā ļaundari apzog automašīnas salonu.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava, otrdien Saulkrastu policijas iecirkņa apkalpojamā teritorijā reģistrēta zādzība no automašīnas. Cietušajam no salona nozagta soma, kurā atradās 1400 eiro (983 lati).

Automašīnas vadītājs pirms tam bijis piestājis veikalā "Depo", aiz Juglas. Tad, pabraucot nelielu gabaliņu, viņš konstatējis, ka mašīnai ir pārdurta riepa. Automašīnas vadītājs ķēries pie riepas nomaiņas, bet pa to laiku nezināmas personas apzagušas viņa auto salonu.

Policija atzīmē, ka aprīļa beigās policijai bija izdevies aizturēt trīs iepriekš sodītus vīriešus, kuri Rīgā nodarbojušies ar šo apzagšanas veidu. Proti, sākotnēji kādai automašīnai pārdur riepas, bet brīdī, kad tās īpašnieks pēta nodarīto, apzog salonu.

Toreiz tiesa nolēma šos vīriešus neapcietināt.

Jau ziņots, ka 22.aprīlī Rīgā, Narvas ielā, notika šāda veida apzagšanas gadījums. Kāds autovadītājs pamanījis, ka viņa spēkratam pārdurta riepa. Viņš nolēmis to nomainīt, bet automašīnas salonu atstājis neaizslēgtu. Tikmēr no salona nozagta soma ar dokumentiem un nauda.

Aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu uz karstām pēdām tika aizturēti 1967., 1973. un 1978.gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš vairākkārtīgi sodīti par zādzībām. Turklāt 1978.gadā dzimušajam vīrietim jau drīzumā notiks tiesas sēde par analogu likumpārkāpumu.

Par notikušo policijā tika sākts kriminālprocess, un policijas darbiniekiem ir aizdomas, ka šī trijotne veikusi analogu zādzību 21.aprīlī degvielas uzpildes stacijā "Statoil", kas atrodas Brīvības, Biķernieku un Ropažu ielas krustojumā. Arī šajā gadījumā autovadītājs nolēma piepildīt gaisu izlaidušo riepu, bet tajā brīdī no salona pazuda portfelis, kurā atradās dokumenti un portatīvais dators.

Vēl viens šāds gadījums 20.aprīlī reģistrēts Rīgā, Duntes ielā. Automašīnai "Audi A6" tika pārdurtas riepas. Tās īpašnieks - 1969.gadā dzimis vīrietis - noliecās, lai aplūkotu nodarīto bojājumu, taču pa to laiku ļaundari no salona bija nozaguši portfeli, kurā atradās nauda un dokumenti.

Policija aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un gadījumos, kad automašīnai notiek kāda tehniska kļūme, aizslēgt tās salonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!