Cietumā Īrijā nav atgriezies viens no Dublinas slavenākajiem un bīstamākajiem noziedzniekiem Džefrijs Finegans, kurš tiek uzskatīts par vienu no Baibas Saulītes slepkavības organizētājiem, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic-Ireland".

30 gadus vecajam Fineganam Ziemassvētkos tika dota atļauja apmeklēt savas mājas, taču pēc svētkiem cietumā viņš tā arī nav atgriezies.

Finegans ir iesaistīts divās Dublinas visskaļākajās neatrisinātajās krimināllietās pēdējos gados - savās mājās Dublinā nogalinātās Donnas Klērijas un latvietes Baibas Saulītes slepkavībās.

Vīrietis tika aizturēts saistībā ar divu bērnu mātes Baibas Saulītes slepkavību. Viņš ietilpa noziedzīgā grupējumā, kuras līderis Ēmons Dunne aprīlī nogalināts bandītu savstarpējas izrēķināšanās rezultātā.

Finegans no cietuma mēģināja izbēgt, taču, bēgot no policijas ar zagtu automašīnu, viņš pār to zaudēja kontroli un avarēja. 2008.gada jūlijā Fineganam tika piespriests trīs gadu cietumsods.

Izbēgušajam noziedzniekam ir 45 iepriekšējas sodāmības, visnopietnākā - 2000.gadā piespriests sešu gadu cietumsods par mēģinājumu nododot citai personai 150 000 sterliņu mārciņu vērtu narkotiku sūtījumu.

Īrijas policija uzskata, ka Finegans ir ļoti bīstams. Iespējams, ka noziedznieks ir atstājis Īriju.

Kā ziņots, divu bērnu māmiņa Baiba Saulīte tika nošauta 2006.gada 19.novembrī pie savas mājas durvīm Īrijas pilsētā Svordsā.

Saulīte kopā ar diviem draugiem bija izgājusi uzsmēķēt pie savas mājas durvīm. Viņiem pietuvojās viens vīrietis, kurš uz Saulīti raidīja vairākus šāvienus, nogalinot viņu uz vietas. Slepkava kopā ar sabiedroto aizbēga no notikumu vietas melnā automašīnā "BMW 520", kas vēlāk netālu atrasta sadedzināta.

Kaut arī izmeklēšanas gaitā saistībā ar Saulītes slepkavību tika aizturēti vairāk nekā 20 cilvēki, nevienam apsūdzības tā arī netika izvirzītas.

Pēc Īrijas policijas novērtējuma, Saulīte tika nošauta pēc viņas bijušā vīra Hasana Hasana pasūtījuma. Slepkavību organizēja Dunnes vadītais grupējums, kurā ietilpa arī Finegans. Saulītes nogalināšanai Dunne nolīga profesionālu slepkavu, kas pieder pie kādas bēdīgi slavenas Limerikā dzīvojošas noziedzīgas ģimenes.

Kā vēsta Īrijas laikraksti, Saulītes slepkavības izmeklēšanas lieta ir sarežģīta, jo tā ir cieši saistīta ar liela Īrijas krimināla grupējuma darbības atklāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!