Rīgas reģiona kriminālpolicistiem trešdien izdevies aizturēt kārtējo lietuviešu telefonkrāpnieku kurjeru, kurš ir jau devītais par šāda noziedzīga nodarījuma pastrādāšanu aizturētais cilvēks nepilnu divu mēnešu laikā.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, vakar Ozolciema ielā kāda aptuveni 60 gadus veca sieviete saņēma telefona zvanu no personas, kas pastāstīja, ka viņas dēls, krītot pa trepēm, aizķēris citu cilvēku un nodarījis šim cilvēkam 3000 latu lielus zaudējumus, kas tūliņ pat jākompensē, citādi draudot nepatikšanas.

Sieviete noticēja šim izdomātajam stāstam, taču, lai arī krāpnieks viņai prasīja 3000 latu, kundzei bija tikai 200. Vēlāk viņa šos 200 latus nodeva telefonkrāpnieku kurjeram, kurš uzreiz pēc naudas saņemšanas tika aizturēts. Policija neatklāj, kā nonākusi viņam uz pēdām.

Kā pastāstīja Pildava, aizturētais ir 1983.gadā dzimis Lietuvas pilsonis, kurš savā mītnes zemē izcietis deviņu gadu cietumsodu par slepkavību. Šā gada februārī viņš atbrīvots no ieslodzījuma, bet Rīgā ieradies tikai trešdien no rīta ar autobusu. Policija pārbaudīs, vai aizturētais nav saistīts arī ar citiem telefonkrāpšanas gadījumiem.

Kā ziņots, metodes, kuras izmanto tā dēvētie lietuviešu telefonkrāpnieki, ir ļoti dažādas. Citkārt pat viņi mēģina atdarināt tuvinieku balsis, klausulē raudāt u.tml., sacīja Pildava.

Šādos gadījumos parasti cietušo lomā nonāk gados veci cilvēki, kuri vairs nav sabiedriski aktīvi, neskatās televizoru, neklausās radio, nelieto internetu un nelasa presi. Tieši tāpēc policija aicina bērnus un mazbērnus brīdināt savus vecākus un vecvecākus par telefonkrāpnieku aktivitātēm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!