Sieviete, kurai maijā Liepājas policija atsavināja 29 suņus par rupjiem dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumiem, atkal savā dzīvoklī tur četrus pieaugušus suņus, informēja Liepājas kinoloģiskās biedrības prezidente Andžela Dolmatova.
Kā sacīja Dolmatova, arī šie suņi tiek turēti pārošanai, lai vēlāk kucēnus pārdotu un tādā veidā pelnītu naudu. Kinoloģiskajai biedrībai esot zināms, ka 1965.gadā dzimusī Inese B. ar šo biznesu nodarbojas nelegāli, jo nemaksā nodokļus.

Pēc Dolmatovas teiktā, no šiem četriem suņiem viens it kā piederot kādai sievietei Rucavā. Neviens no šiem, tāpat kā maijā atsavinātie dzīvnieki, nav oficiāli reģistrēti, tiem nav identifikācijas numura, ne par vienu suni nav maksāta pašvaldības noteiktā suņu turēšanas nodeva.

Liepājas kinoloģiskās biedrība likuma ietvaros centīsies panākt, lai šie četri suņi neciestu no cietsirdīgas izturēšanās, sacīja Dolmatova.

Liepājas Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Dīķis aģentūrai LETA sacīja, ka Pašvaldības policijai līdz šim nebija zināms fakts, ka šī sieviete atkal tur četrus pieaugušus suņus. Policijas darbinieki šo faktu pārbaudīs. Ja suņi nav oficiāli reģistrēti, sievieti var sodīt pēc Liepājas pilsētas administratīvās atbildības noteikumiem par suņu turēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Dīķis norādīja, ka Pašvaldības policijas darbinieki maijā apkopoja sākotnējo informāciju par šīs sievietes pārkāpumiem un nodeva to Valsts policijai. Par faktu ierosināta krimināllieta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem un veikta tās izmeklēšana.

Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldē aģentūra LETA uzzināja, ka Inesei B. nav uzrādīta apsūdzība, jo ekspertīzes slēdziens par 29 atsavināto suņu veselības stāvokli būs zināms septembrī. Valsts policija ir informēta, ka šī sieviete atkal tur četrus pieaugušus suņus. Valsts policijas iecirkņa inspektors ir pārbaudījis sievietes dzīvokli Siguldas ielā 25, kur konstatējis, ka dzīvnieki tiek turēti normālos apstākļos.

Jau ziņojām, ka Liepājā, Siguldas ielā 25, kādā dzīvoklī bez vecāku uzraudzības bija atstāts 4 gadus vecs zēns kopā ar 29 dažādu sugu suņiem. Notikuma vietā policija konstatēja, ka dzīvoklī valdījusi neciešama smaka un antisanitāri apstākļi.

Pēc suņu atsavināšanas Liepājas bāriņtiesa mātei, 1965.gadā dzimušajai Inesei B., vecāku varu nepārtrauca. Ģimene tika ņemta Liepājas bāriņtiesas uzskaitē kā nelabvēlīga vai sociālā riska ģimene. Mātei ir izteikts brīdinājums, ka ģimene un tās dzīvesvieta tiks regulāri kontrolēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!