Trīs pagaidām nenoskaidroti vīrieši otrdienas vakarā Rīgā, Purvciemā, sadūruši sabiedriskās domas pētījumu centra "Baltic media facts Latvia" direktoru Kasparu Ulstu, apstiprināja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes preses centra vadītāja Ieva Zvīdre.
Sadurts pētījumu firmas direktors

Uzbrukums 1968.gadā dzimušajam Ulstam noticis plkst.21.30, brīdī, kad viņš iegājis savas mājas kāpņutelpā Zvaigznāja gatvē 10. BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka, Ulstam ienākot kāpņutelpā, trīs nepazīstami vīrieši viņam jautājuši: "Vai Kaspars?" un, kad Ulsts atbildējis apstiprinoši, pienākuši viņam klāt un vairākas reizes iedūruši. Pēc tam uzbrucēji aizskrējuši.

Slimnīcā mediķi Ulstam konstatējuši durtas brūces kreisajā apkšstilbā, augšdelmā un paribē, kā arī galvas sasitumu, informēja Valsts policijas preses dienesta darbiniece Iveta Grūberte.

Zvīdre informēja, ka par notikušo ierosinās krimināllietu par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu personu grupā, par ko krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Ulsts ir SIA "Baltic media facts Latvia" direktors un SIA "Baltijas Datu nams" valdes loceklis.

Ulsta slepkavības mēģinājums nav nejaušība, jo viņš pagājušajā nedēļā saņēmis anonīmus zvanus un jutis, ka tiek izsekots, izplatītajā paziņojumā pieļauj Latvijas Reklāmas asociācija (LRA).

Pēc LRA pārstāvju teiktā, Ulsts jau 2001.gada oktobrī saņēmis anonīmus zvanus un jutis, ka viņam ar automašīnu tiek sekots. Par notikušo viņš informējis policiju, oktobrī uzrakstot iesniegumu. Līdzīga situācija atsākusies pagājušajā nedēļā, par ko Ulsts informējis savus kolēģus un arī reklāmas asociācijas biedrus.

Ulsts pieļāvis, ka tas tiek veikts ar mērķi ietekmēt viņa profesionālo darbību, konkrēti - mainīt mediju reitingu pētījumu rezultātus. Ulsts spiedienam nav pakļāvies. LRA izpilddirektore Laila Ozoliņa pieļāva, ka mediju pētījumi tirgū pārdala miljoniem latu un, iespējams, kādam no "mediju industrijas darboņiem kaut kas nav pa prātam". Turklāt BMF veic pētījumus, kas kādu varētu neapmierināt, pieļāva Ozoliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!