Foto: LETA
Šonedēļ kārtējo reizi aizdegusies kāda no ēkām bijušā uzņēmuma "Vulkāns" teritorijā Kuldīgā, ziņo reģionālais laikraksts "Kurzemnieks".

Šoreiz gan ugunsgrēks bijis krietni nopietnāks, jo dega nams pašā Jelgavas ielas malā, kurā kādreiz atradās mežizstrādes tehnikas un darbarīku veikals. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kuldīgas daļas komandieris Dzintars Pakalns atzīst – tas, ka ļaunprāši reiz aizdedzinās arī šo ēku, bijis tikai laika jautājums.

"Dedzinātāji Vulkāna teritorijā uzdarbojas regulāri, bet līdz šim tas notika tās dziļumā. Mums jau sen bija bažas, ka reiz pienāks arī bijušā veikala kārta," pauž Pakalns.

Ugunsgrēka dzēšana ilgusi no deviņiem vakarā līdz trijiem naktī, bet glābēji uz Vulkānu devušies arī no rīta, lai vēlreiz aplietu dažas gruzdošās vietas. Dzēšanu sarežģījis 15 grādu sals – tā ir temperatūra, pie kuras sāk aizsalt autocisternu krāni. Turklāt ēkas koka konstrukciju starpas būvējot aizpildītas ar māliem, un tas apgrūtinājis piekļuvi degošajām vietām. "Labi, ka mūsu depo atrodas turpat blakus, vīriem bija iespēja uz maiņām aiziet pārģērbt sausas drēbes, arī ūdens ņemšana notika pie mums," piebilst Pakalns.

Dzēšanā iztērēts ūdens desmit lielo autocisternu tilpumā – tas ir aptuveni 50 kubikmetru (tonnu), un glābēji uzskata – samērā nelietderīgi, jo diez vai ir pamats cerēt, ka saglābtās ēkas atliekas kādam būs vajadzīgas.

Lūgts komentēt vispārējo ugunsdrošības situāciju daļas atbildības teritorijā, komandieris atklāj, ka jau notikušas vairākas netīrītu skursteņu aizdegšanās, kas, par laimi, beigušies bez nopietnām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!