Foto: AFI
Aizdomās par cigarešu kontrabandas organizēšanu aizturēti noziedznieku aprindās labi zināmie un agrāk tiesātie Raitis Kononovs jeb "Koņs" un Genādijs Babahins jeb "Babaha", liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka kriminālprocess par kontrabandu uzsākts 24.oktobrī, kad, veiksmīgi sadarbojoties vairākām tiesībsargājošajām iestādēm, Grebņevas muitas kontroles punktā atklāja 6,5 miljonu kontrabandas cigarešu kravu.

Pēc tam notikusi rūpīga izmeklēšana, un tās ietvaros pagājušajā nedēļā, 9.decembrī Grebņevas muitas kontroles punktā veikta kratīšana un apturēta visu automašīnu un persona plūsma. Šajā pašā dienā aizturētas četras iespējamās kontrabandas organizēšanā iesaistītās personas - vairakkārt tiesāts organizēta noziedzīga grupējuma vadītājs R.K., kurš jau sen ir nonācis gan tiesībsargājošo iestāžu, gan masu mediju redzeslokā, divi noziedzīgā grupējuma locekļi un VID darbinieks - Grebņevas muitas kontroles punkta maiņas vecākais, informē VID. Aizturēta arī kāda cita kriminālajās aprindās labi zināma, bet ar šo kriminālprocesu nesaistīta persona- G.B., kura nodota Valsts policijai.

Sestdien Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa noziedzīgā grupējuma vadītājam R.K. un vienam grupējuma loceklim piemēroja apcietinājumu, bet VID darbiniekam lūgto apcietinājumu noraidīja, ziņo VID.

Dienestā portālam "Delfi" ne apstiprināja, ne noliedza, ka aizturētās "autoritātes" ir Kononovs un "Babaha", bet Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesā portāls "Delfi" noskaidroja, ka sestdien tiesā piemērots apcietinājums Kononovam.

Aizturētajam VID darbiniekam izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus, tajā skaitā aizliegumu ieņemt amatu. Viņš arī atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas. Vēl vienam grupējuma dalībniekam arī piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocess uzsākts par kontrabandu organizētā grupā.

No cietuma, kur sēdēja par nelegālu ieroča iegādāšanos un glabāšanu, Kononovs iznāca pirms pāris gadiem. Kononovs tiek saistīt ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Ludzas nodaļas direktora Vjačeslava Liscova slepkavību, taču Augstākā tiesa viņu atzina par vainīgu daļā par Liscova slepkavības ieroča iegādāšanos un realizēšanu. Kononovs tika apsūdzēts par triju ieroču nelegālu iegādāšanos un tālāku realizēšanu. Kononovam tiesa 2003.gadā piesprieda brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!