Foto: morgueFile
Jāņu brīvdienās uz Vidzemes šosejas pie Garkalnes traģisku avāriju izraisījušais vīrietis tiesu psihiatriskajā ekspertīzē atzīts par nepieskaitāmu, līdz ar to viņu nevarēs saukt pie kriminālatbildības.

Policija šo krimināllietu novembrī nodeva prokuratūrai, bet šomēnes Rīgas rajona prokuratūras prokurors to nodevis tiesai medicīnisku piespiedu līdzekļu piemērošanai, sacīja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks.

Tas nozīmē, ka vīrieti, kurš 27.jūnija pēcpusdienā uz dzelzceļa pārvada pie Garkalnes, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums atbilstoši ceļa zīmei tobrīd bija 50 kilometri stundā (km/h), ar automašīnu "Opel" brauca ar vismaz trīsreiz lielāku ātrumu un ietriecās priekšā braucošā automašīnā "VW Golf", nevarēs krimināli sodīt. Toreiz negadījumā cieta pieci vienas ģimenes locekļi, tostarp divi bērni, kas brauca "Golf". Vissmagāk cietusī sieviete negadījumā zaudēja roku.

Pēc avārijas vīrietis mēģināja bēgt, taču viņu aizturēja garām braucoši Latvijas Televīzijas darbinieki.

Avārijas brīdī vīrietis nebija lietojis ne alkoholu, ne narkotikas, taču vēl trīs dienas iepriekš - 24.jūnijā - Carnikavā ticis aizturēts par braukšanu reibumā. Viņam toreiz konstatētas 0,54 promiles alkohola.

Jau nākamajā dienā pēc šī Jāņu negadījuma vīrietis ālējies kādā spēļu zālē Saulkrastos, iepriekš rakstīja "Saulkrastu Avīze". Vīrietis 28.jūnijā spēļu zālē "Fēnikss", Ainažu ielā, nepiedienīgi uzvedies un uzmācies apmeklētājiem. No spēļu zāles viņu izvadījuši apsardzes firmas "Taipans" darbinieki.

Kā vēsta laikraksts, 1955.gadā dzimušais vīrietis apgalvojis, ka doties uz Saulkrastiem viņam likušas balsis no kosmosa.

Arī savu pārgalvīgo traukšanos pa Vidzemes šoseju, kas 27.jūnijā noveda pie traģiskās avārijas, vīrietis toreiz policijai sākotnēji bija skaidrojis ar it kā saņemtiem norādījumiem no kosmosa.

Vīrietis kādu laiku atradās mediķu uzraudzībā - viņš bija ievietots psihiatriskajā slimnīcā. Vēl nedaudz vēlāk viņam tika nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!