Foto: F64
Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Juris Stukāns krimināllietā, kurā piektdien par uzņēmēju slepkavībām un bijušā Muitas kriminālpārvaldes šefa Vladimira Vaškeviča slepkavības mēģinājumu uz mūžu notiesāja trīs vīriešus, pieņēma blakus lēmumu, liekot izmeklēt kādas liecinieces, iespējams, nepatiesu liecību sniegšanu.

Tiesnesis piektdien pēc sprieduma nolasīšanas, kurā nolēma apsūdzētos Lietuvas pilsoņus Edgaru Korgertu un Sergeju Markeviču un Latvijas pilsoni Mārtiņu Putniņu notiesāt ar ieslodzījumu uz mūžu, pieņēma arī blakus lēmumu izmeklēšanai nosūtīt ziņas par vienu liecinieci, kura pēc tiesas ieskata sniegusi nepatiesas liecības.

Sieviete liecinājusi par Vaškeviča spridzināšanas epizodi. Tiesā viņa sniegusi liecības par Putniņa atrašanās vietu nozieguma brīdī. Tiesa uzskatīja, ka sievietes sniegtās liecības bijušas apzināti nepatiesas.

Likums par apzināti nepatiesu liecību, atzinumu, tulkojumu un paskaidrojumu sniegšanu paredz pat sodu līdz pieciem gadiem cietumā vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka piektdien tiesa nolasīja saīsināto spriedumu lietā, kurā trīs personas apsūdzētas par uzņēmēju Genādija Peredeļska, Gata Aišpura un Aigara Lūša slepkavībām, kā arī Vaškeviča slepkavības mēģinājumu, piespriežot apsūdzētajiem mūža ieslodzījumu. Šis spriedums ir pārsūdzams Augstākajā tiesā un vēl nav stājies spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!