Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Karpovičs aicina tiesībsargājošās iestādes izvērtēt trešdien Aleksandra Čaka ielā notikušā trača dalībnieku rīcību un uzskata, ka akcija sarīkota pašvaldības prestiža graušanai.
Karpovičs norādīja, ka sabiedriskās kārtības traucētāji pie nama A.Čaka ielā 83/85 pret Širšinu ģimenes izlikšanu no dzīvokļa protestējuši, sarīkojot "starptautisku ažiotāžu, lai grautu pašvaldības prestižu".

"Širšinu izlikšana notika saskaņā ar likumiem un pat vairākiem tiesu spriedumiem," pauda Karpovičs.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) preses centra vadītāja Ieva Zvīdre informēja, ka visi materiāli par trešdienas notikumu Čaka ielā apkopoti un nodoti RGPP 21.nodaļai. Šīs nodaļas amatpersonas arī lems, vai notikumā iesaistītās personas - gan Širšinu ģimene, gan akcijas organizētāji - saucami pie kriminālas vai administratīvas atbildības.

Sabiedrisko attiecību nodaļa skaidroja, ka namīpašniekam konflikts ar Širšiniem radies tāpēc, ka viņi jau kopš 2000.gada kategoriski atteikušies ielaist dzīvoklī strādniekus, lai nomainītu nolietotās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas caurules. Namīpašnieks nosūtījis Širšiniem deviņus rakstiskus lūgumus, taču Širšini tos nav ievērojuši. Namīpašnieks vērsies tiesā, kas trim dzīvokļa iemītniekiem uzlikusi par pienākumu ielaist dzīvoklī remontstrādniekus inženiertehnisko komunikāciju remontdarbu veikšanai, kā arī pirmo reizi piemērojusi 50 latu naudas sodu, bet otro reizi - 500 latu sodu.

Domē arī norāda, ka Širšini kopš 1996.gada vairākkārt atteikušies noslēgt arī dzīvojamās telpas īres līgumu, lai gan iepriekšējā līguma termiņš bija beidzies.

Širšinu ģimenē ir trīs pilngadīgi cilvēki - Marija Širšina (1951), Vjačeslavs Širšins (1971) un Natālija Širšina (1980). Šī ģimene nav uzskatāma par maznodrošinātu, turklāt tās locekļi strādā Iekšlietu ministrijas struktūrās, norāda dome.

Pašvaldībai trešdien notikušās akcijas dēļ radušies zaudējumi, kurus šobrīd aprēķina. "Nekārtību cēlāji apturēja transporta kustību un piemēsloja nama tuvāko apkārtni," trešdien Čaka ielā notikušo raksturoja domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!