Foto: DELFI
Jērcēnu pusē kādā dīķī atrasta aptuveni gadu veca nežēlīgi nogalināta takšu šķirnes kucīte, un par šo noziegumu, iespējams, tiek turēta aizdomās dziedātājas Lienes Šomases māte Arta.

Suns noslīcināts, sasienot kājas un klāt piesienot maisu ar akmeni, informē portāls "Ziemeļlatvija". Portāls uzzinājis, ka vainīgā persona esot noziegumā atzinusies un policija krimināllietu nodevusi Valkas rajona prokuratūrai.

Oficiāls informācijas avots portālu esot informējis, ka suņa saimniece ir vietējā kultūras darbiniece Arta Šomase – dziedātājas un dzīvniekiem veltītā Latvijas Televīzijas raidījuma "Ķepa uz sirds" vadītājas Lienes Šomases māte. Plašāk par notikušo portāls sola informēt ceturtdienas laikrakstā.

Vidzemes televīzijas raidījums "Vakara Vēstis" informē, ka noslīcināto suni atradis mednieks Jānis Ence, kopīgi ar medību kolektīvu no bebru dambjiem atbrīvojot novadgrāvjus. Ūdenim notekot, atklājies kucītes līķis ar maisā iesietu akmeni pie kājām.

Kā Vidzemes TV norādīja Ence, Jērcēnu pagastā takšu šķirnes suņu neesot daudz. "Es zinu tikai divus, no kuriem viens sen nav manīts," sacīja mednieks.

Par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem var sodīt ar četru gadu brīvības atņemšanu.

"Uzmanību! Nepatīkami kadri"

Video: Vidzemes TV

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!