Foto: LETA
Jelgavas cietuma kukuļošanas lietā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors piemērojis apsūdzētajiem priekšrakstu par sodu, cietuma amatpersonu sodot ar naudas sodu un piespiedu darbu, bet privātpersonu – ar piespiedu darbu, portālam "Delfi" apliecināja prokuratūrā.

Līdz ar to prokurors pabeidzis kriminālprocesu, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu par divu apsūdzēto noziegumiem saistībā ar kukuļošanu. Par vainīgām atzītas Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersona un kāda privātpersona, kas darbojas kāda notiesātā interesēs.

Saskaņā ar prokurora pieņemto lēmumu, IeVP drošības daļas vecākais inspektors, būdams valsts amatpersona, piedāvāja 200 latu kukuli Jelgavas cietuma amatpersonai par labvēlīga lēmuma pieņemšanu kāda notiesātā interesēs. Izmeklēšanā konstatēts, ka IeVP amatpersona nodeva 160 latus Jelgavas cietuma amatpersonai, lai tā cietuma administratīvās komisijas sēdē atbalstītu lēmumu un nobalsotu par kāda notiesātā atbrīvošanu no soda pirms termiņa, informē prokuratūrā.

Pirmstiesas izmeklēšanā abas personas vainu atzinušas. IeVP amatpersona atzīta par vainīgu kukuļdošanas starpniecībā un nepatiesu ziņu norādīšanā valsts amatpersonas deklarācijā. Par šādiem noziegumiem prokurors apsūdzētajam piemērojis naudas sodu 2000 latu apmērā un piespiedu darbu uz 140 stundām.

Savukārt privātpersona atzinusi vainu kukuļdošana un sodīta ar piespiedu darbu uz 140 stundām.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šo lietu Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai nosūtījis februāra sākuma. Kriminālprocess lietā uzsākts pērn maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!