Foto: LETA

Brīvības atņemšanas sodu pabeigusi izciest Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pazudušās naudas lietā apsūdzētā toreizējā KNAB darbiniece Indra Veipa.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē apstiprināja, ka sieviete pirms pāris nedēļām atbrīvojusies. Lai arī iepriekš viņa atradās Iļģuciema sieviešu cietumā, pēdējā viņas uzturēšanās vieta atbilstoši soda izciešanas pakāpēm bija Olaines atklātā tipa cietums.

Notiesātā soda izciešanas laikā uzvedusies labi, un nekādu būtisku pārkāpumu viņai nav bijis, norādīja pārvaldē.

Jau ziņots, ka pērn novembrī Augstākās tiesas (AT) Senāts noraidīja Veipas kasācijas sūdzību, kā arī tika noraidīts prokurores Veltas Zaļūksnes kasācijas protests. Līdz ar to spriedums viņas lietā stājās spēkā.

Šajā lietā tiesāšanās notika visās trīs tiesu instancēs. Lai arī Rīgas apgabaltiesa 2009.gadā Veipai piesprieda piecu gadu cietumsodu, Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta atzina Veipu par vainīgu amatpersonas bezdarbībā, ja tā izraisījusi smagas sekas, un sodīja ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem. Attiecībā par naudas piesavināšanos AT Krimināllietu tiesu palāta atstāja spēkā pirmās instances spriedumu, ar kuru viņa šajā noziegumā attaisnota. Tiesa sodā ieskaitīja arī līdz šim apcietinājumā pavadīto laiku.

Attiecībā uz otru lietā apsūdzēto Jāni Imšu spriedums jau arī ilgāku laiku ir stājies spēkā. KNAB darbiniekam Imšam palika spēkā apelācijas instances piespriesti seši gadi cietumā, mantas konfiskācija un kaitējuma kompensācijas atmaksa KNAB 102 tūkstošu latu apmērā. Saskaņā ar apsūdzību bijušais KNAB Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas galvenais speciālists Jānis Imša piesavinājies no KNAB kriminālprocesos atsavināto naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!