Foto: DELFI
Valsts policijas Iekšējā drošības birojs (IDB) aizturējis Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Ķengaraga iecirkņa amatpersonu, kurš par samaksu izpaudis neizpaužamu informāciju.

Amatpersonu aizturēja piektdien Rīgā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka amatpersona apmaiņā pret kukuli 70 latu apmērā izpauda informāciju no dienesta lietošanai pieejamām datu bāzēm.

Par faktu uzsākts kriminālprocess "Par kukuļa pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona izmantojot savu dienesta stāvokli". Par šādu nodarījumu likums paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz diviem gadiem vai bez tā.

Tāpat uzsākts kriminālprocess "Par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, kas par ziņu neizpaušanu bijusi brīdināta vai kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu". Par to draud sods - arests vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!