Foto: AFI

Latvijas Sarkanā Krusta Jēkabpils nodaļu aizdedzinājuši divi pusaudži, lai slēptu nozieguma pēdas – 55 latu nozagšanu no ziedojuma kastītes, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP).

Izmeklējot zādzību no Latvijas Sarkanā Krusta ēkas Jēkabpilī un tās aizdedzināšanu, aizturēti divi nepilngadīgie. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka personas Jēkabpilī izdarījušas arī citus noziedzīgus nodarījumus.

15 un 16 gadus veci jaunieši pēc iepriekšējas vienošanās, matkārīgu tieksmju vadīti, izdauzot loga stiklu, iekļuva Latvijas Sarkanā Krusta ēkā, kur no ziedojumu kastītes nozaga 55 latus.

Lai slēptu pastrādāto nodarījumu, jaunieši ēku aizdedzināja, rezultātā izcēlās ugunsgrēks un ēka ar tajā esošajām mantām un priekšmetiem tika bojāta, nodarot materiālo zaudējumu vairāk kā 24 000 latu apmērā.

Izmeklēšanā arī noskaidrots, ka laikā no 19.maija līdz 21.maijam Jēkabpilī, Rīgas ielā, pils rajonā un Dārzu ielā jaunieši tīši sabojāja, aizdedzināja 8 atkritumu konteinerus, nodarot materiālo zaudējumu vairāk kā 840 latu apmērā. Viens no jauniešiem šā gada aprīlī tika aizturēts arī par kūlas dedzināšanu.

Trešdien pēcpusdienā 15 gadus vecajam jaunietim Jēkabpils rajona tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, savukārt otram jaunietim piemēroja drošības līdzekli – nepilngadīgā ievietošanu sociālajā korekcijas izglītības iestādē.

Jau vēstīts, ka Jēkabpilī pirms pāris nedēļām, visticamāk, tīši aizdedzinātas Latvijas Sarkanā Krusta (LKS) Jēkabpils komitejas telpas. Ugunsgrēks izcēlies LKS telpās un tajā izdegušas telpas, bojātas sienas un logi. Ugunsgrēka dēļ sabojāta vai sadegusi biroja tehnika un mantas – lietoti apģērbi, apavi un citas lietas. No telpām nozagta arī ziedojumu nauda, iespējams, 60 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!