Foto: AP/Scanpix
Apelācijas tiesas instance ceturtdien attaisnojusi vienu no bijušajiem Tukuma policistiem, kurš kopā ar brāļiem Hristoforidi bija apsūdzēts kukuļņemšanā, portālam "Delfi" apliecināja Zemgales apgabaltiesā.

Atis Celms bija apsūdzēts kukuļņemšanā, un pirmā tiesu instance - Jelgavas tiesa – iepriekš viņu atzina par vainīgu, sodot ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem. Taču, skatot lietu apelācijā, Zemgales apgabaltiesa šo spriedumu atcēla, attaisnojot apsūdzēto. Celms tika atbrīvots tiesas zālē.

Lietā apsūdzētajam Pāvelam Hristoforidi tiesa atstāja spēkā iepriekšējo attaisnojošu spiedumu. Savukārt Raitim Pastoram tiesa ceturtdien atcēla iepriekš noteikto mantas konfiskāciju, saglabājot brīvības atņemšanas sodu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem. Denisam Hristoforidi atstāta spēkā reāla brīvības atņemšana uz trim gadiem un deviņiem mēnešiem, piemērojot arī mantas konfiskāciju.

Celma advokāts Artūrs Zvejsalnieks portālu "Delfi" informēja, ka policists Celms apsūdzēts par to, ka 2009.gada martā, būdams dežurants policijas iecirknī, kopā ar Denisu Hristoforidi it kā pieņēmis kukuli 150 latu apmērā no cilvēka, kuram bija jāizcieš administratīvais arests.

"Zemgales apgabaltiesas Krimināllietu kolēģijai vajadzēja tikai vienu tiesas sēdi un vienu dienu, lai pilnībā attaisnotu apsūdzēto policistu un atbrīvotu viņu no apcietinājuma," spriedumu komentē advokāts. "Domāju, ka šis gadījums kārtējo reizi pierāda mūsu tiesu sistēmas dziļās problēmas," komentē advokāts, norādot uz lietu nodošanu tiesai bez pietiekamiem pierādījumiem.

Par šo spriedumu vēl var iesniegt kasācijas sūdzību Augstākajās tiesas Senātā.

Šis kriminālprocess tika sākts pēc tam, kad 2009.gada 23.augustā D.Hristoforidi tika pieķerts 100 eiro (70 latu) kukuļa prasīšanā no kādas autovadītājas.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors vēlāk norādīja, ka lietā ir divas epizodes un, viņa skatījumā, ir savākts pietiekams pierādījumu daudzums, lai apsūdzētos varētu atzīt par vainīgiem. Visi četri apsūdzētie savu vainu ar kukuļņemšanu saistītajos noziegumos gan iepriekš noliedza.

Brāļi Hristoforidi apsūdzēti arī tā dēvētajā "policistu – laupītāju" lietā par spēļu zāles "Fēnikss" aplaupīšanu Jēkabpilī, kad tika nogalināts viens policists, bet vairāki cilvēki ievainoti. Laupīšana Jēkabpilī notika 2011.gada 25.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!