Foto: Publicitātes foto

Septembrī apzagti vairāki auto, kuru īpašnieki zādzības brīdī mainījuši spēkratam pārdurtu riepu, brīdina Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Daiga Kondrāte.

Zagļi izstrādājuši viltīgu shēmu kā īstenot ieplānoto zādzību. Sākumā zaglis novēro pircējus pie bankām, lielveikaliem vai būvmateriālu veikaliem, tad pārdur nolūkotā autovadītāja transportlīdzekļa riepu - visbiežāk vadītāja pusē, aizmugurējo riepu. Šādi zagļi rīkojas, lai no ceļa nomales puses nemanāmi varētu veikt zādzību, skaidro policijā. Kamēr auto saimnieks maina riepu, zaglis "iztīra" spēkrata salonu, stāsta policijā.

Viens no šādiem gadījumiem notika trešdien Pierīgas teritorijā. Kāds kravas automašīnas vadītājs pēc iepirkšanās būvmateriālu veikalā brauca Ādažu virzienā un ceļā pamanīja, ka viņa vadītajam transportlīdzeklim ir bojāta aizmugurējā riepa automašīnas kreisajā pusē. Kamēr vadītājs manīja riepu, no ceļa nomales puses pielavījās zaglis un, atverot durvis pasažieru pusē, izzaga no salona somu ar naudu, bankas kartēm, automašīnas dokumentiem un citām personīgajām mantām. Vairākas šāda veida zādzības notikušas gan Rīgā, gan Pierīgas teritorijā.

Zagļi rīkojas tik veikli un uzmanīgi, ka nereti autovadītājs sākumā pat nepamana, ka viņam ir pazudušas personīgās mantas, vēsta policijā. Taču, kad cietušais atklāj šo mantu pazušanu viņš nereti neiedomājas, ka zādzība varētu būt saistīta ar bojāto riepu.

Rīgas reģiona policisti aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un gadījumos, kad automašīnai ir radušies bojājumi, veicot to novēršanu, neatstāt personīgās mantas bez uzraudzības. Policisti iesaka, pat ja autovadītājs atrodas netālu no transportlīdzekļa aizslēgt automašīnas durvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!