Foto: LETA
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa jaunietim, kurš šovasar 23.jūlijā uzkāpa Vanšu tikta vantīs, ceturtdien nolēma noteikt piespiedu ārstēšanos.

Tiesā portāls "Delfi" uzzināja, ka jaunietis atzīts par vainīgu, taču, ņemot vērā to, ka viņš atzīts par nepieskaitāmu, no soda atbrīvoja. Tiesa nolēma vīrietim noteikt piespiedu ārstēšanu slēgta tipa slimnīcā. 

No vīrieša tiesa nolēma piedzīt arī 85 latu zaudējumus, kas radušies uzņēmumam "Rīgas satiksme". 

Šis spriedums gan vēl ir pārsūdzams. Lietu tiesa skatīja slēgtā tiesas sēdē un procesā noteiktā ekspertīze viņu atzina par nepieskaitāmu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Vanšu tilta iekarošana savulaik bija visai populāra nodarbe. Piemēram 2009.gada rudenī kāds jaunietis, rāpjoties pa vantīm, uzkāpa pašā tilta augšā un ilgu laiku nebija pierunājams kāpt nost. Todien satiksme uz tilta bija paralizēta, radot milzīgus sastrēgumus pilsētas centrā un Pārdaugavā. Kopumā cilvēki pa vantīm kāpuši vairākas reizes.

Pēc šī incidenta Rīgas domei radās ideja Vanšu tilta valnis nokrāsot ar speciālo krāsu, kas kāpējiem vairs neļautu rāpties augšā. Ideja īstenota pērn. Darbs un materiāls izmaksājis 1500 latus.

Savukārt šogad, kad kāds vīrietis, kurš bija uzkāpis Vanšu tiltā, no tā nolēca un gāja bojā, vantis tika apjoztas ar īpašiem dzelkšņiem, lai atturētu pārgalvjus tām tuvoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!