Foto: DELFI
Policija trešdien par krāpšanu un nelikumīgu svešu maksājumu līdzekļu izmantošanu aizturēja kādu 31 gadu vecu, vairākkārt sodītu vīrieti, kurš izmantoja uzticēšanos un ar viltu ieguva kāda paziņas bankas datus un uz viņa vārda paņēma vairākus ātros kredītus 750 latu apmērā, liecina Valsts policijas informācija.

Pie policistiem vērsās kāds iedzīvotājs, kurš paziņoja, ka uz viņa vārda ir paņemts ātrais kredīts, un to, ka nelikumīgi kāds rīkojas ar viņa bankas kontu. Cietušajam bija aizdomas, ka tas varētu būt viņa paziņa, kurš nesen pie viņa bijis ciemos. Par notikušo policijā tika uzsākts kriminālprocess un Rīgas Baložu iecirkņa policisti trešdien, 30. oktobrī aizturēja iespējamo vainīgo. Aizturētais ir 1982.gadā dzimis agrāk jau vairākkārt tiesāts vīrietis, kurš iepriekš sodīts par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Policija noskaidroja, ka jūlija beigās ar viltu šis vīrietis ieguva sava paziņas bankas kodu karti un citus lietotāja datus, kurus ļaunprātīgi izmantoja laika posmā no 25. jūlija līdz pat 15. augustam. Šajā laika periodā vīrietis cietušā vīrieša vārdā paņēma vairākus ātros kredītus, kuru summa sasniedza 750 latus, kā arī nelikumīgi rīkojās ar cietušā darba algu piesavinoties sev ap 300 latu.

Par šo gadījumu policijā uzsākts kriminālprocess ar svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu - krāpšanu, par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, un par tādu datu izmantošanu, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot finanšu instrumentu vai maksāšanas līdzekli.

Lai novērstu šāda veida krāpnieciskus gadījumus, policija aicina nevienam neatklāt savu interneta bankas paroli un pieejas kodus, kā arī šādus datus nesūtīt elektroniskajās vēstulēs. Visbiežāk šādi krāpniecisko darbību gadījumi notiek cilvēku neuzmanības un pārlieku lielas uzticēšanās dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!