Foto: LETA
Pēc reidiem iespējamo narkotisko vielu tirdzniecības vietās Rīgā un tās reģionā uzsāktas 13 administratīvās lietas un trīs kriminālprocesi, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Ceturtdien Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju veica plašus reidus iespējamo narkotisko vielu tirdzniecības vietās, kopā pārbaudot 60 tirdzniecības vietas, no tām 52 – Rīgā. Konstatēts, ka 39 bodes ir ciet, bet pārējās atsavinātas aizdomīgas vielas.

Vienā no tirdzniecības vietām Pārdaugavā Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki atrada arī dažādas ķīmiskas vielas – acetonu, nagu lakas noņēmēju un citas vielas, kuras, iespējams, veikaliņa darbinieki izmantojuši, lai "uzlabotu" savu produkciju. Taču citās vietās konstatēts, ka tās turpinājušas savu darbu pat pēc tam, kad tajās bijuši ugunsgrēki. Vienā no šīm nodedzinātajām vietām Maskavas ielā pārbaude bijusi divas reizes un kopā tajā atrasti un atsavināti 728 iepakojumi ar aizdomīgajām vielām.

Taču Salaspilī konstatēts, ka veikaliņa darbinieki bijuši tik nekaunīgi, ka mēģinājuši turpināt savu komercdarbību pat pēc tam, kad ar mājas īpašnieka un tiesu izpildītāja rīkojumu bija izlikts no telpām, vēsta policijā. Tirgotājs aizturēts par mantas tīšu bojāšanu, jo bija uzlauzis atslēgu, lai iekļūtu telpās, kur agrāk bija tirgojies.

Kopā ceturtdien pārbaudītas 60 tirdzniecības vietas, no kurām 52 atradušās Rīgā, bet pārējās – Jūrmalā, Ogrē, Olainē un Salaspilī. Pārbaužu laikā atsavināti gandrīz 1500 iepakojumi ar aizdomīgajām vielām, uzsāktas 13 administratīvās lietas un trīs kriminālprocesi.

Šā gada laikā, sadarbojoties ar dažādām institūcijām, Valsts policijas Rīgas reģiona policisti kopā īstenojušas 411 pārbaudes un atsavinājuši 11 165 iepakojumus ar augu maisījumiem. Pārbaužu laikā noformēti 1052 administratīvie protokoli un uzsākta virkne kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!